Завантаження ...
banner
banner

Розстріл поліцейського на Вінничині: фігурантам справи повідомили про підозру в дезертирстві

Розстріл поліцейського на Вінничині: фігурантам справи повідомили про підозру в дезертирстві фото

Причетним до розстрілу поліцейських на Вінниччині військовослужбовцям ДБР повідомили про підозру у дезертирстві. Також відомо, що перевіряється інформація щодо викрадення підозрюваними вибухівки та зброї з підрозділу їх військової частини.

Про це повідомляють на офіційному сайті ДБР.

За даними слідства, 19 квітня 2024 року, військовослужбовці: батько та син самовільно покинули військову частину в Одеській області. Вони викрали табельний пістолет, який був закріплений за одним з них. Надалі, близько 2 години ночі 20 квітня 2024 року у Вінницькій області, фігуранти поцілили у правоохоронців та втекли з місця події.

Правоохоронці затримали їх 21 квітня 2024 року в селі Липецьке Подільського району Одещини.

Розслідування за ст. 348 (вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу) проводить Національна поліція України.

Працівники ДБР повідомили затриманим про підозру у дезертирстві зі зброєю, здійснену в умовах воєнного стану (за ч. 4 ст. 408 КК України).

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу їм у вигляді тримання під вартою.

Процесуальне керівництво здійснює Одеська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Як повідомляв MYNIZHYN, Голова Національної поліції України Іван Вигівський повідомив, що нападників на поліцейських затримали в Одеській області – їм загрожує довічне ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: