Завантаження ...

В Україну повернули тіла 254 полеглих захисників

В Україну повернули тіла 254 полеглих захисників фото

За результатами репатріаційних заходів в Україну повернули 254 полеглих Оборонців.

Про це в Телеграм-каналі повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Зокрема, вдалося репатріювати тіла 221 Захисника, котрі воювали на Донецькому напрямку, 25 полеглих воїнів на Запорізькому напрямку, чотири полеглих Оборонця з Луганського напрямку та чотири загиблих воїни, тіла яких передані з моргів на території рф. 

Репатріація тіл відбулася за сприяння Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, Мінреінтеграції, Уповноваженого зі зниклих безвісти у співпраці з Об’єднаним центром при СБУ, ЦВС ЗСУ, іншими силовими структурами, відомствами та міжнародними організаціями.

Збройні Сили України перевезуть репатрійовані тіла та останки до визначених державних установ. Представники правоохоронних органів та судово-медичні експерти встановлять особи загиблих.

Після ідентифікації тіла наших Оборонців передадуть родинам для гідного поховання.

Як повідомляв MYNIZHYN, у випадку загибелі, полону чи зникнення безвісти бійця Сил оборони його родичі мають право на отримання матеріальної допомоги. На які виплати мають право родини полонених та зниклих безвісти? Які документи необхідно подати — пояснили експерти Юридичного Гончаренко центру.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: