Завантаження ...
banner

Кім Чен Ин міг передати Путіну 1.6 млн артснарядів — Washington Post

Кім Чен Ин міг передати Путіну 1.6 млн артснарядів — Washington Post фото

За півроку Північна Корея могла поставити Росії 1,6 млн артилерійських снарядів. Таку кількість озброєння з КНДР путінська армія могла отримати в період із серпня 2023 року до січня 2024 року.

Десятки тонн боєприпасів було доставлено з північнокорейського порту Раджин до портів Східний та Дунай у Приморському краю чотирма суднами під російським прапором. Про це повідомляє The Washington Post.

Вантаж військового призначення протягом тижня було відправлено до 16 пунктів призначення, які розташовані в основному вздовж кордонів з Україною. Примітно, що 12 із них знаходяться поблизу армійських складів боєприпасів та ракет, що ще раз підтверджує отримання російською армією зброї з КНДР.


Фото: КНДР постачала зброю до російських портів. Джерело: OpenStreetMap

За документами російські терористи отримували "вибухові речовини", але насправді це були ракети та артилерійські снаряди. Експерти прийшли до думки, що маса перевезеного вантажу дорівнює приблизно 1,6 млн артилерійських снарядів того типу, який Росія використовувала у війні.


Фото: Зброю з КНДР перемістили до кордону з Україною. Джерело: OpenStreetMap

Також експерт із військової політики Майкл Кофман підкреслив, що приплив північнокорейських боєприпасів допоміг переламати хід війни на користь Росії. Більше того, нещодавно диктатори Володимир Путін та Кім Чен Ин підписали новий договір про співпрацю двох країн, який передбачає, крім іншого, негайне надання військової допомоги при агресії проти однієї зі сторін. Експерти називали постачання північнокорейських озброєнь Росії однією з головних на порядку денному дводенного візиту Путіна до Пхеньяну.

Як повідомляв MYNIZHYN, Кім Чен Ин заявив про "повну підтримку" агресивної війни Росії проти України, адже на українській землі Росія, мовляв, "захищає" свої суверенітет, територіальну цілісність та інтереси безпеки.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: