Завантаження ...
banner

Постріл в українську мову: правоохоронці опрацьовують декілька версій убивства Ірини Фаріон

Постріл в українську мову: правоохоронці опрацьовують декілька версій убивства Ірини Фаріон фото

19 липня ввечері невідомий вистрілив в Ірину Фаріон. У результаті поранення жінка померла в лікарні — не витримало серце. Нині тривають пошуки вбивці. Правоохоронці опрацьовують кілька версій: громадська/політична діяльність, особиста неприязнь, також не виключають "російський слід", — пише Суспільне.

Про це на брифінгу повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.


Фото: Ігор Клименко. Джерело: МВС України

"Працює поліція міста Львова і частини Львівської області. Працюють оперативники та слідчі групи, які приїхали з Києва, на чолі з заступником керівника Нацполіції і на чолі з заступником керівника СБУ. Будемо сподіватися, що до ранку матимемо перші результати роботи", — каже Ігор Клименко.

Правоохоронці призначили ряд експертиз, зокрема балістичну.

"Гільза була знайдена. Після розтину, судово-медичної експертизи ми будемо мати додаткову інформацію", — говорить міністр.

За його словами, вбивство було спланованим. За Іриною Фаріон відбувалося стеження.

"Ми можемо підтвердити, що кілька днів точно людина в цьому одязі, який бачили в ЗМІ, телеграм-каналах, була біля будинку Ірини Фаріон. (...) Стрілець готувався завчасно, це не спонтанне вбивство", — каже Ігор Клименко.

Міністр додав, зараз правоохоронці опрацьовують кілька версій:

"Основні з них — це громадська/політична діяльність або особиста неприязнь. Звичайно, версії можуть з'являтися і інші. Не відкидається версія про російський слід. Всю інформацію перевіряємо, зокрема ту, яка проходила через проросійські телеграм-канали".

Що відомо про вбивство Ірини Фаріон

  • 19 липня, близько 19:30, невідомий вистрілив у Ірину Фаріон неподалік її дому, після чого втік.
  • Близько 20:00 Ірину Фаріон госпіталізували до лікарні святого Пантелеймона з вогнепальним пораненням голови. Керівниця анестезіологічної служби Першого ТМО Львова Наталія Матолінець розповіла що Ірині Фаріон провели операцію. Медикиня додала, що стан критичний: глибока мозкова кома.
  • О 23:33 керівниця анестезіологічної служби Першого ТМО Львова повідомила, що врятувати Ірину Фаріон не вдалось.
  • У Львові оголосили спеціальну поліцейську операцію для затримання стрільця — план "Перехоплення". Пошуки стрільця тривають.
  • Напад на Ірину Фаріон кваліфікували за ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Стрільцеві загрожує позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років.

Як повідомляв MYNIZHYN, Ірина Фаріон зробила чергову заяву на адресу російськомовних українців. Вона порадила дівчині, котрій відмовили у роботі через незнання української, "їхати до Путіна"

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: