Завантаження ...
banner
banner

У Росії 18-річного прихильника "Правого сектору" засудили за картинки в соцмережі

У Забайкальському краї Росії суд засудив до 2,5 року позбавлення волі умовно 18-річного місцевого жителя, прихильника "Правого сектору".



У Забайкальському краї Росії суд засудив до 2,5 року позбавлення волі умовно 18-річного місцевого жителя, прихильника "Правого сектору". Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу прокуратури Забайкальського краю.

"Державне обвинувачення представило суду докази причетності підсудного до названих злочинів. Встановлено, що підсудний на момент скоєння злочинних діянь був активним прихильником націоналістичної ідеології і поділяв погляди екстремістської організації "Правий сектор", забороненої в Російській Федерації", - йдеться в повідомленні.
 
За даними наглядового відомства, в січні 2015 року він створив на сайті однієї із соціальних мереж тематичну групу і на своїй сторінці, до якої був доступ необмеженого числа користувачів, розмістив зображення і підпис до нього, які нібито містять образи за національною ознакою щодо росіян.
 
Хлопець був звинувачений у розпалюванні ненависті і ворожнечі відносно групи осіб за ознаками національності (ч. 1 ст. 282 Кримінального кодексу РФ).
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: