Завантаження ...
banner

"На такий "мир" Україна не погодиться за жодних умов" — Зеленський

"На такий "мир" Україна не погодиться за жодних умов" — Зеленський фото

Президент України Володимир Зеленський відреагував на обіцянки кандидата у президенти США Дональда Трампа завершити війну в Україні упродовж 24 годин після обрання. Український президент заявив, що якби комусь вдалося це зробити, усі в світі лише би видихнули з полегкістю, однак відкритим залишається питання: якою ціною буде досягнуто миру і хто цю ціну сплачуватиме, — пише OBOZ.UA.

І якщо США підштовхуватимуть Україну віддати Росії частину своїх територій і відмовитися від притягнення держави-агресорки до відповідальності за скоєне, Україна на такий план не погодиться ніколи. Про це глава держави сказав в інтерв'ю ВВС.

Інтерв'юер поцікавився у Зеленського, як він оцінює обіцянки Трампа "зупинити війну за 24 години".

"Усі будуть щасливіші, якщо одна людина в світі, нехай це буде Дональд Трамп, зможе зупинити у цю війну упродовж 24 годин. Питання у тому, якою ціною і хто її платитиме. Я не маю на увазі, що його ідея – змусити нас платити. Але якщо він хоче зробити це за 24 години, простим варіантом буде підштовхнути нас платити", – зазначив президент України.

Він підкреслив: за розмовами про реальність закінчення війни упродовж доби ховається готовність поступитися справедливістю та інтересами України на користь РФ.

"Тому що зрозуміло, як це зробити – це означає просто зупинитися і віддати, й забути. Без санкцій, без нічого. Путін забере територію, Путін створить перемогу для свого суспільства та світу. І все! Ніхто не сяде у в’язницю, нічого не буде – жодної відповідальності, жодного трибуналу. Геть нічого!" – емоційно зауважив український президент.

Зеленський додав: на такий "мир" Україна не погодиться за жодних умов.

"Так, це дуже простий шлях, але ми ніколи на це не підемо, ніколи. І не існує жодної людини у світі, яка може примусити нас це зробити. Жоден хлопець у світі. Тому що йдеться не про одного президента або десятьох людей, йдеться про націю. Так, ми не настільки велика держава як Сполучені Штати. Але ми достатньо сильні. І я думаю, ми це показали. Росіяни вбили стількох людей, як це забути? Ми просто люди, ми не можемо забути. В емоційному сенсі ми не можемо забути і пробачити. І ми не пробачимо цього", – запевнив глава держави.

Нагадаємо, кілька днів тому у своїй промові на з'їзді Респубіканської партії США Трамп заявив, що може зупинити будь-яку війну телефонним дзвінком, і згадав про Україну. Однак у те, що він розуміє, про що говорить, не вірять навіть представники з його оточення. Так, колишній радник Трампа Джон Болтон заявив, що Трамп не має й гадки, як закінчити війну в Україні. Водночас він підкреслив: США підтримують Україну не через "добрі серця" можновладців, а тому, що перемога нашої держави відповідає інтересам Штатів.

Як повідомляв MYNIZHYN, на експрезидента США Дональда Трампа було скоєно замах під час його виступу у Пенсильванії. Після звуків стрілянини політика було негайно евакуйовано з майданчика. Трамп отримав вогнепальне поранення у вухо

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: