Завантаження ...
banner
banner

Слідство в РФ назвало ім'я замовника вбивства Нємцова

Російські слідчі назвали бійця кадирівського батальйону Північ Руслана Мухудінова, заочно заарештованого у справі про вбивство опозиціонера Бориса Нємцова, замовником злочину


Російські слідчі назвали бійця кадировського батальйону Північ Руслана Мухудінова, заочно заарештованого у справі про вбивство опозиціонера Бориса Нємцова, замовником злочину. Про це повідомляє ЛІГА.net.

"Відносно Руслана Мухудінова, що є замовником і організатором скоєних злочинів, і що знаходиться з листопада 2015 в міжнародному розшуку, а також інших невстановлених осіб планується виділення кримінальної справи в окреме провадження і його подальше розслідування", - повідомили в російському відомстві.
 
Раніше Мухудінов фігурував у справі як організатор замаху.
 
Обвинувачення іншим п'ятьом підозрюваним буде пред'явлено 29 грудня. Розслідування відносно виконавців убивства планується завершити в січні 2016 року.
 
"Причетність всіх обвинувачених підтверджується зібраними у кримінальній справі доказами, зокрема висновками більше 70 складних судових експертиз (ситуаційних, фонографічних, психологічних, молекулярно-генетичних і комплексних криміналістичних), допитами свідків, очними ставками, оглядами предметів і документів, вилучених під час обшуків по місцях проживання обвинувачених і протоколами оглядів записів з камер відеоспостереження, у тому числі встановлених на місцях вбивства, а також підходу і відходу співучасників ", - додали в СК РФ.
 
Раніше повідомлялося, що Басманний суд Москви ухвалив не перекваліфікувати вбивство Нємцова зі статті "вбивство" на "посягання на життя державного чи громадського діяча".
 
Нагадаємо, Борис Нємцов був застрелений в Москві 27 лютого 2015. За підозрою у вбивстві політика затримано п'ять осіб, у тому числі головний підозрюваний у виконанні злочину, колишній військовослужбовець батальйону Північ Заур Дадаєв.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: