Завантаження ...
banner
banner

Лікарі порадили, як правильно підготуватися до зимових холодів

Прийшла справжня зима. Після ледь не весняної погоди, настало різке похолодання. Такі перепади погоди небезпечні і не лише для нас, тож, слід підготуватися до зимових холодів.


Прийшла справжня зима. Після ледь не весняної погоди, настало різке похолодання. Такі перепади погоди небезпечні і не лише для нас, тож, слід підготуватися до зимових холодів. 

Із плюс одинадцяти - у мінус одинадцять. В Україні починається справжня зима. Різка зміна температури – стрес для організму, а будь-який стрес – це удар по імунітету. Тому слід допомогти організму пережити цей період - одягатися тепло і комфортно.

"Утеплювати ноги, носити зручне та невузьке взуття. При зниженні температурі можна надіти зайву шкарпетку. Ми маємо ховати від холоду руки, тому що переохолодження рук загрожує бронхітами", - радить лікар.

А ще терапевти стверджують, що взимку слід забути про дієти.

"Зараз краще не зменшувати масу тіла. Пережити грудень-січень, пережити новорічні свята. А красою займатися в лютому"
, - каже фахівець.

Потурбуватися слід і про шкіру. Лікар-дерматог і косметолог Ірина Ковальчук радить ретельно обирати крем – взимку перейти тільки на живильний. І навіть якщо сонця не видно, не забувайте про захист від ультрафіолету.

Про рослини на балконі також не слід забувати - маленькі перенести до кімнати, а великі, якщо поставити їх більше нікуди, утеплити. Те саме необхідно зробити із заготовками на зиму: накрити картоплю, гарбузи, яблука та консервацію ковдрою. Перед поїздкою варто прогріти авто протягом п'яти хвилин, цього достатньо і для двигуна, і для усіх технічних рідин.

Але найголовніше, про що не можна забувати - центр терморегуляції нашого організму на маківці. Тож, носіть шапку.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: