Завантаження ...
banner

У Херсоні з’явилася підземна лікарня - подробиці

У Херсоні з’явилася підземна лікарня - подробиці фото

Попри системні та цілеспрямовані удари росії по медичній інфраструктурі в Україні триває процес створення безпечних умов перебування у лікарнях для медиків і пацієнтів. У підвальних приміщеннях закладів охорони здоров’я облаштовують спеціальні укриття, палати інтенсивної терапії та палати для тривалого перебування людей, куди пацієнти можуть спуститися під час тривог та продовжувати отримувати необхідну медичну допомогу.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я України

Одне з таких укриттів вартістю понад 2,9 млн грн облаштували в херсонській лікарні коштом Херсонської обласної організації Товариства Червоного Хреста України за підтримки Швейцарського Червоного Хреста. Це укриття стане «лікарнею під землею» і дозволить надавати спеціалізовану медичну допомогу пацієнтам області з інфекційними захворюваннями в безпечних умовах. Укриття розраховано на 22 стаціонарні ліжко-місця. За необхідності додатково можна розгорнути ще 20 ліжко-місць. Також в укритті є дві реанімаційні палати, три палати для пацієнтів з інфекційними хворобами, інклюзивні санвузли. У сховищі передбачена кімната для зберігання запасів медикаментів та кімната для харчування пацієнтів і працівників лікарні. Укриття має сучасну вентиляційну систему та протипожежну сигналізацію. 

Для того, аби лікарі могли надавати медичну допомогу навіть за умов аварійних відключень світла, укриття забезпечене резервними джерелами живлення. Йдеться про генератор потужністю 60 кВт.  Найближчим часом буде вмонтовано систему енергоощадження Tesla Powerwall 2.0. Також в укритті передбачено два окремі входи, один з яких обладнано пандусом для людей з інвалідністю. Укриття забезпечено медичним реанімаційним обладнанням: апаратами штучної вентиляції легенів, кисневими концентраторами, моніторами пацієнтів тощо. 

ДСНС у Херсонській області  дозволило медзакладу використання облаштованого приміщення як укриття.

На деокупованій території Херсонщини тривають роботи з облаштування укриттів та сховищ в інших медзакладах, щоби попри війну забезпечити безпеку громадян. Державним та місцевим коштом, а також коштом благодійних організацій здійснюються ремонтні роботи в пʼяти сховищах та трьох укриттях. 

Вас може зацікавити: Ніжинська лікарня отримала 15 зарядних станцій

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: