Після 60 років: чи збільшиться виплата у разі "відстрочки" виходу на пенсію

У законі про пенсійне страхування передбачені норми, які стимулюють громадян до більш пізнього виходу на пенсію, завдяки можливості отримати пенсію «з відстрочкою». Ті, хто досяг пенсійного віку, але вирішив продовжити працювати та звернутися за пенсією пізніше, можуть отримати збільшений розмір виплат.

У законі про пенсійне страхування передбачені норми, які стимулюють громадян до більш пізнього виходу на пенсію, завдяки можливості отримати пенсію «з відстрочкою».

Ті, хто досяг пенсійного віку, але вирішив продовжити працювати та звернутися за пенсією пізніше, можуть отримати збільшений розмір виплат, розповідає ГУ Пенсійного фонду України в Чернігівській області.

Пенсіонери, які вирішать відстрочити вихід на пенсію до 60 місяців, отримають надбавку у розмірі 0,5% за кожен повний місяць відстрочки після досягнення пенсійного віку. Якщо відстрочка становить понад 60 місяців, надбавка зростає до 0,75% за кожен повний місяць. При цьому підвищення пенсії за неповний місяць стажу не передбачено.

Таким чином, якщо людина вирішить відкласти вихід на пенсію на рік, то отримає додаткові 6% до своєї пенсії (0,5% х 12 місяців), а при відстрочці на два роки – це вже 12% (0,5% х 24 місяці). Максимальна відстрочка у шість років забезпечить збільшення основного розміру пенсії на 54% (72 місяці х 0,75%).

Пенсія за віком із відстрочкою призначається з першого числа місяця, в якому було подано відповідну заяву пенсіонером.

Як повідомляв MYNIZHYN, 04 вересня депутатська профільна комісія схвалила коригування тарифів на водопостачання та водовідведення для містян. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: