Завантаження ...
banner
banner

Українці отримуватимуть електронні паспорти з 11 січня

З 11 січня новий паспорт у вигляді ID-картки будуть отримувати всі 16-річні громадяни України. Про це сьогодні повідомив голова Державної міграційної служби Максим Соколюк

ID-картка, український паспорт, новини україни


З 11 січня новий паспорт у вигляді ID-картки будуть отримувати всі 16-річні громадяни України. Про це сьогодні повідомив голова Державної міграційної служби Максим Соколюк, інформує Еспресо.TV.

Решта українців отримають нові паспорти лише після ухвалення відповідних змін до законодавства Верховною Радою.
 
"Ми очікуємо прийняття законопроекту (№3224, що передбачає введення внутрішніх паспортів громадян України нового зразка у вигляді ID-картки), сподіваємося, що це буде дуже швидко - в кінці цього місяця - початку наступного", - сказав він.
 
Соколюк повідомив, що зараз для оформлення паспортів буде працювати більше 800 станцій в 330 підрозділах міграційної служби по всій території України - їх список буде опублікований на сайті ДМС.
 
За його словами, там, де обладнання поки відсутнє, передбачено тимчасове виготовлення паспорта громадянина України старого зразка.
 
Він повідомив, що для тих, хто одержує паспорт вперше він буде безкоштовним. При заміні паспорта (старого зразка на новий, або при втраті) необхідно сплатити вартість бланка та адміністративні послуги.
 
Глава ДМС очікує, що повністю забезпечити громадян новими паспортами можна буде впродовж чотирьох років.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: