Завантаження ...
banner

Масштабна нічна атака: українська ППО збила 56 ворожих дронів і ракети

Масштабна нічна атака: українська ППО збила 56 ворожих дронів і ракети фото

У ніч з 5 на 6 жовтня 2024 року російські війська здійснили чергову масовану атаку на Україну, застосувавши ударні безпілотники та ракети різних типів. Повітряні сили України виявили та супроводили понад 90 засобів повітряного нападу.

Ворог атакував:

  • двома балістичними ракетами типу «Іскандер-М»;
  • крилатою ракетою «Іскандер-К»;
  • керованою авіаційною ракетою типу Х-59/69;
  • 87 безпілотниками типу «Shahed» (пуски здійснювалися з Орла, Приморсько-Ахтарська, Курська – рф).

Завдяки спільним зусиллям авіації, зенітних ракетних військ, підрозділів радіоелектронної боротьби (РЕБ) та мобільних вогневих груп Повітряних сил і Сил оборони України вдалося зупинити значну частину ворожих засобів.

Результати протиповітряного бою:

  1. Знищено дві ракети;
  2. У Миколаївській, Одеській, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Запорізькій, Житомирській та Харківській областях знищено 56 ударних безпілотників «Shahed».

25 дронів, ймовірно, втрачено через активну протидію РЕБ у різних регіонах України, однак інформація наразі уточнюється.


Фото: Статистика ПС

Станом на 09:00 чотири безпілотники продовжували перебувати в повітряному просторі України. Бойові дії тривають!

Як повідомляє Оперативне командування "Північ", ворог продовжує обстрілювати прикордонні території Чернігівської області. Минулої доби у селі Грем’яч Новгород-Сіверської громади сталися чотири вибухи, ймовірно скиди НВП з БпЛА.

Як повідомляв MYNIZHYN, у ніч на 5 жовтня 2024 року російські окупанти завдали удару по Україні, використавши три керовані авіаційні ракети Х-59/69 з повітряного простору Курської області та окупованого Криму. Окрім цього, для атаки було залучено 13 безпілотників із районів Курськ (рф) та мису Чауда (Крим).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: