Завантаження ...
banner

ЗСУ повернули під контроль позиції в центрі Торецька, але окупанти продовжують наступ

ЗСУ повернули під контроль позиції в центрі Торецька, але окупанти продовжують наступ фото

Українські захисники повернули під свій контроль позиції в центрі Торецька та на схід від Покровська на Донеччині. Водночас ворог продовжує наступ – окупантам вдалося просунутися в райні Часового Яру, Курахового та на південний схід від Покровська.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW) за 17 жовтня. За оцінкою аналітиків, метою РФ залишається захоплення всієї території Донецької області.

Зокрема, 17 жовтня війська РФ продовжили наступальні операції на північний схід від Сіверська в районі Білогорівки, але не досягли підтверджених успіхів.

Як йдеться у звіті, війська країни-агресора просунулися в межах і на південний схід від Часового Яру на тлі своїх наступальних операцій у цьому районі 17 жовтня.

Геолокаційні кадри, опубліковані 17 жовтня, показують, що окупанти просунулися в східній частині Часового Яру під час посиленого механізованого наступу чисельністю до взводу. Також вони просунулися до шахти "Блок-9" на південний схід від Часового Яру.

Крім того, 16 та 17 жовтня ворог продовжив наступ поблизу самого Часового Яру, на північ від нього в районі Григорівки та Міньківки, на схід у районі Івановського та на південь у районі Ступочек.

Водночас 17 жовтня українські захисники повернули під свій контроль територію в Торецьку на тлі наступу РФ в цьому районі.

Зокрема, геолокаційні кадри, опубліковані 15 жовтня, вказують на те, що вони нещодавно повернули собі позиції в центрі Торецька.

Російські "воєнкори" при цьому стверджують, що окупанти просунулися на глибину до 2,17 км на північ від Нью-Йорка (на південь від Торецька), хоча в ISW не знайшли візуального підтвердження.

16 та 17 жовтня окупанти продовжували наступальні операції в районі Торецька, на південь від нього в районі Нелипівки, на захід у районі Щербинівки та на південний захід у районі Сухої Балки.

Повідомляється, що на Торецькому напрямку діють підрозділи 132-ї мотострілецької бригади ЗС РФ.

Також загарбники просунулися на південний схід від Покровська, а українські війська просунулися на схід від цього міста.

Геолокаційні кадри, опубліковані 17 жовтня, показують, що окупанти, які діють на південний схід від Покровська, досягли успіхів у східній частині Лисівки (на захід від Новогродівки), захопили водоочисні споруди на захід від Новогродівки та просунулися вздовж вітросмуги на південь під час, імовірно, російської механізованої атаки чисельністю в роту.

Геолокаційні кадри, опубліковані 17 жовтня, показують, що українські війська повернули собі позиції біля Миколаївки (на схід від Покровська та на захід від Гродівки).

Російські пропагандисти ж стверджують, що окупанти, які діють на південний схід від Покровська, також нібито просунулися фронтом шириною 4,35 км на північно-західній околиці Селидового, на південь від Цукуриного і на схід від Новогродівки, проте в ISW не виявили підтвердження підтверджень цих російських заяв.

Також окупанти продовжили наступ на схід від Покровська в районі Проміня та на південний схід від Покровська в районі Сухого Яру, Лисівки, Селидового, Ізмайлівки, Новодмитрівки, Новоселидівки, Гірника та Зоряного.

Один із російських "воєнкорів" заявив, що невеликі російські піхотні штурмові групи на Покровському напрямку працюють парами: одна група намагається закріпитися на передовій позиції, а інша слідує за нею для підтримки.

Повідомляється, що частини російської "дивізії Чорних ножів" настають у районі Селидового.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив 17 жовтня, що Центральне угруповання військ РФ, яке діє на напрямках Торецька, Покровська та Курахового, отримало 1622 окупантів за останні два тижні вересня (з 16 по 30 вересня) для посилення передових підрозділів та поповнення втрат, вказали в ISW.

Також ворог просунувся на схід від Курахового і продовжив наступальні операції в цьому районі 17 жовтня.

Геолокаційні кадри, опубліковані 11 жовтня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися до Максимільянівки.

Російські джерела, включаючи міноборони РФ, заявили в четвер, що війська РФ нібито повністю захопили Максимільянівку, хоча ISW не виявила підтвердження цієї заяви.

Також зазначається, що російські війська 16 та 17 жовтня продовжили наступальні операції на схід від Курахового в районі Георгіївки та Гострого.

Крім того, напередодні окупанти продовжили наступ на південний захід від Донецька, але не досягли жодних підтверджених успіхів у цьому районі.

Російські "воєнкори" стверджують, що підрозділи 39-ї мотострілецької бригади РФ просунулися на відстань до кілометра та закріпилися на південній околиці Катеринівки, але в ISW не знайшли візуального підтвердження цієї заяви.

Також загарбники продовжили наступальні операції в районі Антонівки, Костянтинівки, Водяного, Богоявленки, Новоукраїнки та Золотої Ниви 16 та 17 жовтня.

Повідомляється, що підрозділи російського 1472-го мотострілецького полку РФ діють у районі Катеринівки.

При цьому російські та українські джерела не повідомляли про будь-які бойові дії в районі кордону Донецької та Запорізької областей 17 жовтня.

Як повідомляв MYNIZHYN, за добу 01 жовтня на Чернігівщині росіяни завдали 12 ударів по кількох населених пунктах.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: