ЗСУ збили понад 30 дронів під час нічної атаки на Україну

У ніч на 20 жовтня 2024 року російські війська здійснили атаку на Україну, використовуючи балістичні ракети та ударні безпілотники «Shahed» і дрони невстановленого типу.

У ніч на 20 жовтня 2024 року російські війська здійснили атаку на Україну, використовуючи балістичні ракети та ударні безпілотники «Shahed» і дрони невстановленого типу.

Як повідомляють у Повітряних Силах Збройних Сил України, радіотехнічні війська зафіксували та супроводжували 51 повітряну ціль. Із них 49 – це ворожі безпілотні літальні апарати, а також дві балістичні ракети типу «Іскандер-М», випущені з території тимчасово окупованого Криму. Інші дрони запускалися з районів Єйська та Приморсько-Ахтарська в росії.

Сили оборони України негайно відреагували на атаку, залучивши авіацію, зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби (РЕБ) та мобільні вогневі групи. Ці заходи дали змогу значно зменшити масштаби ураження.

Станом на 10:00 ранку підтверджено збиття 31 ворожого безпілотника на території низки областей: Вінницької, Хмельницької, Житомирської, Львівської, Одеської, Сумської, Полтавської, Черкаської, Київської, Миколаївської, Дніпропетровської та Донецької.


Фото: Статистика ПС

Ще 13 російських дронів було втрачено локаційно, проте інформація щодо їх збиття або падіння наразі уточнюється і буде оновлюватись протягом дня. Ця атака стала черговою спробою ворога завдати шкоди українській інфраструктурі та мирним громадянам. Проте завдяки злагодженій роботі Сил оборони та їхньому професіоналізму вдалося зменшити наслідки ворожих обстрілів.

Як повідомляв MYNIZHYN, у ніч на 19 жовтня російські війська вдарили по об'єкту критичної інфраструктури на Чернігівщині.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: