Завантаження ...
banner

Масована повітряна атака: українська ППО збила 59 дронів за ніч

Масована повітряна атака: українська ППО збила 59 дронів за ніч фото

У ніч на 21 жовтня 2024 року (з 20:00 20 жовтня) Україна знову піддалася масованій повітряній атаці з боку російських окупантів. Противник здійснив обстріл ракетами різних типів та використав ударні БпЛА «Shahed» і дрони невстановленого типу.

Про це повідомляють у Повітряних Силах ЗСУ.

За оперативною інформацією станом на 09:30, радіотехнічні війська Повітряних Сил України зафіксували та супроводжували 119 ворожих засобів повітряного нападу:

  • одна балістична ракета Іскандер-М/KN-23 (випущена з території окупованого Криму);
  • одна керована авіаційна ракета Х-35 (запущена з повітряного простору над Чорним морем);
  • одна керована авіаційна ракета Х-31П (також із повітряного простору над Чорним морем);
  • 116 ударних безпілотників (запущені з районів Курська, Орла та Приморсько-Ахтарська на території РФ).

Для відбиття цього масштабного нападу були залучені авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби та мобільні вогневі групи Повітряних Сил і Сил оборони України.

На цей момент підтверджено знищення 59 ворожих БпЛА у наступних областях: Одеській, Миколаївській, Херсонській, Вінницькій, Хмельницькій, Житомирській, Київській, Сумській, Кіровоградській, Черкаській, Чернігівській та Полтавській.


Фото: Статистика ПС

Крім того, повідомляється, що ще 45 безпілотників противника втрачено локаційно внаслідок активної протидії української ППО та РЕБ. Водночас до 10 дронів все ще перебувають у повітряному просторі України.

На жаль, є зафіксовані випадки влучання БпЛА по об'єктах цивільної інфраструктури, деталі щодо постраждалих та руйнувань уточнюються.

Бойова робота триває! Інформація щодо збитих цілей та наслідків атак постійно оновлюється.

Як повідомляв MYNIZHYN, російські війська 20 жовтня обстріляли чотири прикордонні громади Чернігівської області за допомогою безпілотників, FPV-дронів, ствольної артилерії та мінометів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: