Завантаження ...
banner
banner

Надія Савченко може повернутися в Україну вже весною

Після винесення вироку українській льотчиці Надії Савченко розпочнеться процедура її видачі Україні. Орієнтовно, це буде середина березня. Про це заявив адвокат Савченко Марк Фейгін.



Після винесення вироку українській льотчиці Надії Савченко розпочнеться процедура її видачі Україні. Орієнтовно, це буде середина березня. Про це в інтерв’ю заявив  адвокат Савченко Марк Фейгін.

На його думку, у захисту є всі підстави вважати, що Надії Савченко, найімовірніше, винесуть вирок до 25 років тюремного ув’язнення.
 
«У будь-якому разі, це буде якийсь пропагандистський вирок, не процесуальний, не судовий, а в політичних інтересах Кремля. Потрібно якимось чином виправдати її півторарічне перебування у в’язниці, її викрадення, а також всю кампанію на сході України та Криму, що все це було не дарма: ось «каратель», ось (Савченко, — ред.) вбивала російських журналістів. Що ж, відпустити її і зізнатися у власній безпорадності?», — зазначив Фейгін.
 
Адвокат зазначив, що Надія не хоче подавати апеляцію, незважаючи на запевнення захисту. Після ухвалення вироку адвокати займуться оформленням запиту на видачу Савченко Україні для відбуття покарання на батьківщині.
 
«Там є низка перешкод процесуального характеру. Україна має визнати законність вироку і так далі, але все це формальна сторона питання, цього можна уникнути, домігшись головного — щоб Савченко опинилася в Києві», — сказав Фейгін.
 
Раніше повідомлялося, що, за словами адвоката Надії Савченко Марка Фейгіна, обвинувальний вирок у її справі вже визначено наперед. Наразі тривають переговори про відправлення української льотчиці додому. Нагадаємо, Савченко знову оголосила голодування на знак протесту проти рішення суду, який продовжив арешт льотчиці до 16 квітня 2016 року. За словами адвокатів, російський суд, найімовірніше, ухвалить вирок льотчиці протягом лютого 2016 року.

vlada.io
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: