Завантаження ...
banner
banner

НАТО може надати Україні летальну зброю

Американський генерал Філіп Брідлав вважає, що РФ продовжить бойові дії на Донбасі, щоб тримати Україну в напруженні. Він також звернув увагу на необхідність надання американської допомоги для України, в тому числі летальної і нелетальної, а також проведення військових навчань.


Командувач Європейського командування Збройних сил в США генерал Філіп Брідлав вважає, що РФ продовжить бойові дії на Донбасі, щоб тримати Україну в напруженні. Про це він заявив під час слухань у Комітеті Сенату США з питань Збройних Сил. 

Брідлав підкреслив, що в Пентагоні уважно стежать за ситуацією на Донбасі.

Він також звернув увагу на необхідність надання американської допомоги для України, в тому числі летальної і нелетальної, а також проведення навчань для посилення її оборонних можливостей.
Брідлав нагадав, що надав свої рекомендації з цього питання до адміністрації США. У той же час генерал назвав успішним процес підготовки українських військових за програмою американських інструкторів на заході України. "Ми тільки завершили це відпрацювання, одну стадію (підготовку сил Нацгвардії - ред), і тепер приступили до навчань Збройних сил Міноборони в Яворі, і це неймовірно успішна програма", - сказав Брідлав.
 
Нагадаємо, що головнокомандувач об'єднаних збройних сил НАТО в Європі Філіп Брідлав заявив, що Росія допомагає президента Сирії Башара Асаду перетворити криза біженців в "зброю" проти Заходу.

Брідлав зауважив, що масовий приплив мігрантів зі зруйнованої війною Сирії справляє дестабілізуючий вплив на європейські країни, а це на руку Москві.

Генерал також звинуватив Росію в тому, що вона створює зростаючу загрозу для самих Сполучених Штатів. Він додав, що Росія прагне впливати на сусідні держави і використовувати збройну силу для порушення сувернітету України, Грузії та Молдови.

tsn.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: