Завантаження ...
banner
banner

Вчений знайшов користь у відкладанні справ на потім

У дослідженні Грант говорить про довгостроковий успіх прокрастинації під час вирішення найбільш фундаментальних проблем для людини, що стосуються особистості, сім'ї та здоров'я.

Лінь


Професор Адам Грант назвав прокрастинацию (відкладання справ на потім) властивістю творчих особистостей. Про це, як повідомляє The Telegraph, психолог розповів в ефірі BBC Radio 4, говорячи про свою нещодавну видану книжку.

На думку Гранта, нерідко прокрастинація дозволяє прийти до більш ефективного виконання якого-небудь завдання, ніж оперативне досягнення поставлених цілей. Це пов'язано з наявністю додаткового часу на обдумування проблеми.

У дослідженні Грант говорить про довгостроковий успіх прокрастинації під час вирішення найбільш фундаментальних проблем для людини, що стосуються особистості, сім'ї та здоров'я. Свої аргументи психолог засновує на приватних автобіографічних фактах. Грант повідомляє про політиків, які нерідко за кілька хвилин переписували тексти своїх публічних виступів і імпровізували перед публікою, а також багаторічної роботи Леонардо да Вінчі над картиною "Мона Ліза".

До своєї теорії прокрастинації психолог прийшов у результаті роботи зі студентами. Американський вчений рекомендує людям, що люблять відкладати справи на потім, вважати себе не лінивими, а творчими.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: