Завантаження ...
banner
banner

Nike представила перші серійні кросівки, що самі зашнуровувуються

Відео.
Компанія Nike представила перші серійні кросівки з автоматичним шнуруванням. Про нове взуття повідомляється на офіційному сайті компанії, також розкриває деякі подробиці Wired.


Компанія Nike представила перші серійні кросівки з автоматичним шнуруванням. Про нове взуття повідомляється на офіційному сайті компанії, також розкриває деякі подробиці Wired. Придбати такий винахід зможуть не всі охочі, а тільки користувачі соціальної мережі Nike+.

Кросівки під назвою HyperAdapt 1.0 мають вбудований керуючий блок з датчиками і акумулятором. Блок управління відповідає за підсвітку та роботу автоматичного шнурування, при цьому його щільність користувач може регулювати за допомогою двох кнопок, розміщених збоку на взутті. За словами представників компанії, одного заряду акумулятора вистачає на два тижні автошнурування і підсвічування взуття.
 
На сайті Nike говориться, що регулювання поки що доступне тільки в ручному режимі, однак Wired з посиланням на віце-президента по дизайну Nike повідомляє, що кросівки самі визначають, коли кросівок надітий на ногу. Коли людина повністю перенесе вагу на підошву, шнурки самостійно затягуються в позицію, яку користувач найчастіше обирав шляхом ручного регулювання.

Раніше компанія зробила обмежену кількість кросівок Nike Air Mag, що самі зашнуровуються. Їх дизайн аналогічний до взуття з кінофільму "Назад в майбутнє 2". Офіційна презентація Nike Air Mag була приурочена до одного з подій фільму, за сюжетом головний герой з 1985 року прилітає в майбутнє і потрапляє в 21 жовтня 2015 року.

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: