Завантаження ...
banner
banner

Бізнес на побратимах. Командир взводу торгував військовим обладнанням

Поки на Донбасі тривають бої між українськими військовими та бойовиками, дехто із українських вояк заробляє на війні. Так, командир взводу батальйону ім. Кульчицького Валерій Горін з позивним Грудзь намагався продати військове обладнання, яке взводу подарували волонтери

Військове обладнання, АТО, оборудование, військова техніка

Поки на Донбасі тривають бої між українськими військовими та бойовиками, дехто із українських вояк заробляє на війні. Так, командир взводу батальйону ім. Кульчицького Валерій Горін з позивним Грудзь намагався продати військове обладнання, яке взводу подарували волонтери, йдеться в сюжеті програми "Гроші" на каналі  "1+1". 

Кореспонденти наштовхнулися на Горіна, коли телефонували за оголошенням про продаж військової техніки. Взводний у Мережі пропонував на продаж дальноміри, рації та прилади нічного бачення. Окрім того, у гаражі вояка-торговець показав ще й дизельний генератор та польову кухню. Гроші від продажу, за словами Горіна, він планує витратити на пам'ятник загиблому другу.

Волонтери, приїхавши під виглядом покупців разом із журналістами вилучили товар взводного, на що той написав заяву до поліції, заявивши, що волонтери вивезли всю військову техніку, а також банківську картку із 10 000 гривень на рахунку.

Волонтери повідомляють, що після цього Горін почав шантажувати їх та намагався "виторгувати" техніку назад в обмін на те, що він забере заяву із поліції. При цьому батальйон Кульчицього, де Горін командував одним із взводів, розділився на два табори: одні просять довести справу із нечесним командиром до кінця, а інші наполягають на невинності Горіна.

Тож наразі Горіну загрожує відкриття кримінальної справи, яку можуть відкрити правоохоронні органи на основі висвітленого у ЗМІ матеріалу. Раніше, у  товаристві Червоного Хреста України провели перевірки на предмет корупції. За результатами перевірок, діяльності Київської міської організації Товариства Червоного Хреста був звільнений її голова Гусєв.

Пізніше на засіданні правління був звільнений голова Солом'янської районної організації, також подано заяву на звільнення за власним бажанням головою Печерської районної організації м. Києва. Перевірки було проведено після повідомлення волонтерів про численні випадки торгівлі гуманітарною допомогою.
 
tsn.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: