Завантаження ...
banner
banner

Україна візьме півмільярдний кредит у Німеччини на відбудову Донбасу

Україна спільно з Федеративною Республікою Німеччина планують завершити у січні роботу щодо підготовки до підписання Спільної заяви про фінансовий кредит для відновлення Донбасу.

Україна спільно з Федеративною Республікою Німеччина планують завершити у січні роботу щодо підготовки до підписання Спільної заяви про фінансовий кредит для відновлення Донбасу. Про це розповів віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, повідомили в прес-службі відомства.

"На виконання домовленостей Президента України Петра Порошенка з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, урядом Німеччини та урядом України проводяться заходи щодо підготовки Спільної заяви сторін про надання Україні незв'язного фінансового кредиту у розмірі 500 млн євро. Всі необхідні процедури для узгодження та початку отримання кредиту будуть завершені орієнтовно у січні 2015 року", - сказав він.
 
Ці кошти будуть спрямовані на відбудову та модернізацію інфраструктури у сфері постачання електроенергії і тепла, водопостачання і водовідведення, відновлення та спорудження шкіл і лікарень.
 
Також віце-прем'єр-міністр повідомив, що кредит надаватиме банківська група KfW Bankengruppe, з якою сьогодні Мінрегіон України проводить спільну підготовчу роботу.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: