Завантаження ...
banner
banner

Аграрії пояснили «мегаціни» на гречку і розповіли, коли вона подешевшає

Асоціація "Український клуб аграрного бізнесу" пояснює зростання цін на гречку обмеженою пропозицією на ринку і прогнозує, що з надходженням на ринок продукції нового врожаю - в серпні-вересні - почнеться зниження цін

Асоціація "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ) пояснює зростання цін на гречку обмеженою пропозицією на ринку і прогнозує, що з надходженням на ринок продукції нового врожаю - в серпні-вересні - почнеться зниження цін.

 
"У 2015 році за рахунок скорочення площ (-7%) і врожайності (-18%) валовий збір склав всього 128 тис. тон (-24%), що є найнижчим показником за весь час незалежності України. Навіть з перехідними запасами і імпортом пропозицію на ринку за підсумками року нижче, ніж того вимагає ринок ", - сказано в повідомленні УКАБ.
 
За інформацією УКАБ, на даний момент відпускні ціни на підприємствах становлять близько 800 доларів / тонна, або 20 гривень / кг.
 
Експерти УКАБ відзначають, що на даний момент можливе подальше зростання цін, але, при цьому, вони висловлюють впевненість, що в серпні-вересні, з надходженням на ринок продукції нового врожаю ціни підуть на спад.
 
Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики і продовольства, станом на 10 червня гречкою засіяно 143 тис. Га, що вже перевищує прогнозовані раніше показники.
 
Українська асоціація постачальників торговельних мереж вважає необґрунтованим підвищення цін на гречану крупу.
 
Нагадаємо, що антимонопольний комітет проводить дослідження на предмет наявності порушень законодавства про захист економічної конкуренції на ринку гречаної крупи через різке зростання цін на даний продукт.

val.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: