Завантаження ...
banner
banner

12 липня – День фотографа

Сьогодні, 12 липня, відзначають Всесвітній день фотографа. Це день Святої Вероніки, яка вважається покровителькою фотографії.Майже два тисячоліття тому, Папа Римський оголосив цей день Всесвітнім днем фотографа


Сьогодні, 12 липня, відзначають Всесвітній день фотографа. Це день Святої Вероніки, яка вважається покровителькою фотографії.

Свята Вероніка, згідно з Біблією, подала Ісусу, який ішов на Голгофу, тканину, щоб він міг стерти піт з лиця. На цій тканині закарбувався образ Христа. Майже два тисячоліття тому, коли винайшли фотографію, Папа Римський оголосив цей день Всесвітнім днем фотографа.

Перша фотографія була зроблена в 1826 році французом Жозефом Нісефор Ньєпс, і називається «Вид із вікна». Зйомка тривала 8 годин. 
 
Відомо, що перші фотографії були чорно-білими. 
 
Перші кольорові фотографії з'явилися ще в середині XIX століття, для їх створення використовувалися три фотокамери — на кожну встановлювали світлофільтр (червоний, зелений і синій), а потім з'єднували зображення.
 
На сьогоднішній день фотографія стала невід'ємною частиною життя кожної людини, а фотографування вважається цілим мистецтвом.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: