Завантаження ...
banner
banner

Українці створили екологічний посуд із крохмалю та соломи

У рамках найбільшого європейського клінтек-конкурсу ClimateLaunchpad українська команда запропонувала проект екологічного посуду, що після використання перетворюється в добрива

Екологічний посуд


У рамках найбільшого європейського клінтек-конкурсу ClimateLaunchpad українська команда запропонувала проект екологічного посуду, що після використання перетворюється в добрива. Цього року конкурс відбудеться вперше в Україні.

Одна з команд, що бере участь у конкурсі від України створила дивовижний одноразовий посуд, який має не тільки вирішити проблему утилізації, але й допомогти поліпшити довкілля. Створений цей посуд із переробленої соломи та крохмалю. Тож після його використання він буде чудовим добривом для рослин.
 
«Це не те, що ви подумали. Це не пластик. Це крохмаль та пшенична солома, перетворені в одноразовий посуд однією з команд. А після використання – це ще й добриво», – йдеться на сторінці Greencubator у facebook.
 
Додамо, в Україні триває найбільший європейський клінтек-конкурс ClimateLaunchpad від Climate-KIC. 
 
Мета конкурсу – прокласти швидкий шлях від бізнес-ідей в сфері чистих технологій до динамічних компаній, які творять низьковуглецеве майбутнє. 
 
ClimateLaunchpad шукає клінтек таланти з усієї Європи і допомагає перетворювати зелені ідеї в глобальні бізнеси. На конкурс у 2015 році було подано 738 ідей, і понад 80 з них вийшли до європейського фіналу.
 
Нагадаємо, нещодавно у Львові під час зустрічі «Розробка загальноміської кампанії зі зменшення генерування сміття у Львові», організованої дискусійною платформою «Твоє місто Львів», шукали відповідь на питання, наскільки реально відмовитися від таких пакетів у супермаркетах та чи можна їх замінити власними тарами чи еко-сумками.

Екологічний посуд

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: