Завантаження ...
banner
banner

Чорнобиль може врятувати енергетику України

Чорнобильська зона відчуження може перетворитися на одне з найбільших джерел сонячної енергії.Україна готова використати неактивну територію для cвого забезпечення необхідними ресурсами

Чорнорбиль


Чорнобильська зона відчуження може перетворитися на одне з найбільших джерел сонячної енергії.

Україна готова використати неактивну територію для свого забезпечення необхідними ресурсами.

Наразі 1 тисяча квадратних метрів у зоні відчуження є все ще небезпечними для проживання, однак вони можуть стати найбільшою в світі сонячною електростанцією.
 
Розвиток сонячної енергетики в Чорнобилі має чимало переваг: 30-кілометрова зона, де неможливі ні сільське господарство, ні промисловість, економічно використовуватиметься; високовольтні лінії, що залишилися від АЕС, можна переключити на геліоустановки; вартість землі низька; люди вміють поводитися з енергообладнанням; а сонячного тепла більше, ніж у Німеччині, яка встановила геліопанелей на 39 гігават.
 
Україна планує встановити сонячні батареї загальною потужністю в один гігават, для чого потрібно приблизно 1 млрд євро інвестицій. Міністерство екології планує до кінця року встановити сонячні батареї потужністю чотири мегавати.
 
Цікавість до подальшого розвитку проекту вже висловили дві американських інвесткомпанії і чотири канадські фірми, які займаються енергетикою. Відомо, що Європейський банк розвитку та реконструкції (ЄБРР) готовий інвестувати в цей проект.
 
Зазначимо, що Білорусь уже розпочала будівництво сонячної електростанції у Брагінському районі Гомельської області. Ця територія була однією з найбільш забруднених після Чорнобильської катастрофи.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: