Завантаження ...
banner
banner

В Китаї побудували сонячну електростанцію у формі панди

На півночі Китаю, в провінції Шаньсі, побудували сонячну електростанцію, яка з висоти пташиного польоту виглядає як величезна панда


На півночі Китаю, в провінції Шаньсі, побудували сонячну електростанцію, яка з висоти пташиного польоту виглядає як величезна панда

Повідомляється, що в китайській провінції Шаньсі, що на півночі країни, відкрилася нова сонячна електростанція, яка з висоти пташиного польоту виглядає як величезна панда.
 
Площа електростанції становить більше 1 квадратного кілометра, а її потужність, на момент запуску, складає 50 МВт. Планується, що в майбутньому її потужність буде збільшена до 100 МВт.
 
Сама електростанція складається з сонячних панелей білого і чорного кольору, формуючи таким чином зображення усміхненої панди, символу Китаю.
 
Також при станції буде діяти освітній центр, де діти та дорослі зможуть дізнатися про зелену енергетику і екологічні проблеми сучасності.
 
Творець електростанції, компанія з доволі промовистою назвою Panda Green Energy, має намір побудувати ще кілька подібних споруд, в тому числі за межами Китаю, в найближчі п'ять років.
 
За прогнозом компанії, за повний термін своєї експлуатації (25 років) вона зробить 3,2 млрд кВт.год електроенергії. Це еквівалентно спалюванню 1 млрд тонн вугілля, що призвело б до викидів в атмосферу 2,74 млн тонн діоксиду вуглецю.

espreso.tv
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: