Завантаження ...
banner
banner

Більшість молодих українців отримують вищу освіту

Зі слів першого заступника міністра освіти і науки України Володимира Ковтунця, за ступенем охоплення населення вищою освітою Україна займає 10-12 місце в світі




Зі слів першого заступника міністра освіти і науки України Володимира Ковтунця, за ступенем охоплення населення вищою освітою Україна займає 10-12 місце в світі.

В Україні 79% населення отримує вищу освіту. Про це в ефірі "5 каналу" в програмі "Час. Підсумки дня" заявив перший заступник міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець.
 
"Є ще голод на вищу освіту... Але ми, на жаль, маємо страшенний перекос. За ступенем охоплення вищою освітою, ми займаємо десь там десяту, дванадцяту позицію в світі - 79%. Це дані Всесвітнього економічного форуму. От якщо взяти молодь віком від 20 до 26 років, то 79% отримують так чи інакше вищу освіту. 60% отримують за рахунок бюджету, ще 20% отримують її за власні гроші", - сказав він.
Ковтунець додав: "Якщо дивитися якісні показники, то вже за інженерною освітою ми знаходимося в п'ятому десятку, а за бізнес-освітою - в кінці першої сотні".
 
Нагадаємо, раніше перший заступник міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець заявив, що державне замовлення на магістрів складає не менше, ніж 50% від випуску бакалаврів.

5.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: