Завантаження ...
banner
banner

Українець може полетіти на Марс

Дитячу мрію ледь не кожного хлопчика на планеті має всі шанси втілити житомирянин Сергій Якимов. Він увійшов до сотні претендентів на політ на Марс. Найближчі кілька років на Сергія чекає різнобічна підготовка.

Дитячу мрію ледь не кожного хлопчика на планеті має всі шанси втілити житомирянин Сергій Якимов. Він увійшов до сотні претендентів на політ на Марс. Найближчі кілька років на Сергія чекає різнобічна підготовка. 27-річний Сергій Якимов за фахом інженер, з дитинства захоплюється космічними розробками й тому все своє життя вирішив присвятити саме цій галузі.

Коли почув про проект Нідерландської компанії "Життя на Марсі", відразу подав заявку на участь. Сергій став одним із 200-х тисяч добровольців зі 140 країн, готових полетіти на іншу планету. Молодого дослідника зовсім не лякає, що на Марсі немає космодрому і що це квиток лише в один кінець. Уже зараз тривають роботи з облаштування червоної планети спеціальними приладами — житловими модулями, необхідними пристроями для виробництва води та повітря. Також із планети Земля на Марс відправлять оранжерею для вирощування овочів.

Підготовка команди триватиме 8 років, а переліт на червону планету займе 7-8 місяців. Потім – адаптація та облаштування. Група людей прибуде на Марс у посадковому модулі, а житимуть на тренувальній базі. Сергій продовжує готуватися до польоту та удосконалювати системи зв'язку, аби під час передачі даних на Землю не було збоїв. Сергій має ще одну мрію – взяти на Марс свою кішку Мурку. Каже, що на Червоній планеті також повинні бути улюблені тваринки.
24tv.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: