Завантаження ...
banner
banner

Особливості вибори теплих рукавиць для роботи

В багатьох сферах життєдіяльності виробничі процеси тривають впродовж цілого року, незважаючи на несприятливі погодні умови.

Працівники будівельної та комунальної галузі, гірничодобувної промисловості і машинобудування, фахівці-дорожники та лісівники працюють в дощ і в холод, сумлінно виконуючи свої професійні обов’язки, завдяки яким господарське життя в державі не завмирає ні на мить. Для захисту від негативних природних чинників, зокрема, низької температури повітря робітники використовують спеціальний утеплений одяг, взуття та рукавиці.

Матеріали, що використовуються для пошиття теплих рукавиць

Основною вимогою до теплих рукавиць є їхня спроможність захищати кисті рук працівника від холоду та механічних ушкоджень. Окрім того, рукавиці утеплені робочі повинні бути досить зручними і дозволяти працівникові безперешкодно виконувати всі необхідні операції без ризику для здоров’я.

Вибір морозостійких робочих рукавиць залежить від специфіки виконуваної роботи, наприклад, для зварювальних робіт чи операцій з хімічними речовинами потрібні абсолютно різні за формою та матеріалом виготовлення рукавиці.

Пошив теплих робочих рукавиць проводять з:

  • бавовняного волокна подвійного плетіння, до якого додають вовняні нитки, сукна, повсті чи бавовняного полотна з утеплювачами.
  • нейлонового трикотажу з ПВХ покриттям або флісу з утеплювачем;
  • шкіряного спилку для утеплення якого застосовують фланелеву підкладку.

Також досить часто для пошиття рукавиць використовують поліамідні чи трикотажні тканини, а для утеплення використовують різноманітні акрилові утеплювачі та спінені нітрилові покриття.

Якісні характеристики теплих рукавиць

Застосування утеплених рукавиць забезпечує комфортні умови роботи працівників в зимовий період. Окрім того, руки робітників надійно захищені від механічних пошкоджень, порізів чи подряпин. Рукавиці не дозволяють утворюватись мозолям, захищають руки від бруду, снігу та води.

Теплі зимові рукавиці міцні та довговічні, оскільки до матеріалів, з яких вони виготовляються, пред’являються особливі вимоги щодо зношуваності, стирання, механічних розривів чи деформацій. Окрім того, використання рукавиць не повинно провокувати виникнення подразнень чи свербіння, тому всі матеріали гіпоалергенні та абсолютно безпечні для здоров’я працівників. Утеплені робочі рукавиці добре фіксуються на кисті руки та забезпечують добре зчеплення з поверхнею використовуваних матеріалів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: