Завантаження ...
banner
banner

Чернігівська броварня AB InBev Efes Україна відзначає своє 45-річчя

45 років нашої історії були яскравими і динамічними, сповненими змін, здобутків та неймовірних досягнень. На шляху Чернігівської броварні традиції й унікальність переплітаються з інноваціями, міжнародними стандартами та передовими практиками в області пивоваріння.

Броварня була побудована у 1976 році з використанням чеських технологій. У 1996 році це підприємство першим увійшло до складу компанії «САН ІнБев Україна». А у 2018 році найбільший у світі пивоварний концерн Anheuser-Busch InBev (AB InBev) і лідер на  ринку Туреччини Anadolu Efes завершили злиття бізнесів і компанія отримала нову назву – AB InBev Efes Україна. У перші 10 років компанія інвестувала в завод близько 80 млн євро, при цьому виробничі потужності зросли більш ніж у 3 рази.

 Чернігівська броварня стала першою у складі «САН ІнБев Україна», що почала варити бельгійське пиво Stella Artois та запустила очисні споруди стічних вод за новітньою технологією, що позитивно впливає на навколишнє середовище та дозволяє використовувати очищену воду повторно для технічних робіт. Загальні інвестиції у проект становили 10,7 млн доларів.

Також саме на Чернігівській броварні компанії першою в Україні почали виробляти нефільтроване пиво – у 2003 році на ринок вивели нефільтроване пшеничне пиво «Чернігівське Біле». Бренд «Чернігівське» досі залишається одним із найвизнаніших брендів в Україні.

«Ми варимо легендарне пиво «Чернігівське», яке багато років є однією з візитних карток нашого міста. Бренд і його окремі сорти були відзначені численними нагородами на міжнародних і національних конкурсах. Ми дуже пишаємося цими досягненнями та піклуємося про те, щоб смак нашого пива залишався незмінним», — розповідає Євген Ворожко, директор Чернігівської броварні AB InBev Efes Україна.

Для приготування пива на броварні використовують високотехнологічне обладнання, змішуючи за традиційними рецептами воду, хміль, а також зернові культури — світлий або затемнений солод, ячмінь, рис і кукурудзу. Щоб підкреслити смак і зробити його виразним, з гіркуватістю або більш легким, використовуються різні види хмелю та солоду. 

Виробництво починається з обробки ячменю, з якого роблять солод. Його подрібнюють і змішують з гарячою водою, щоб отримати так званий затор. Ця суміш витримується у варильних котлах близько години, потім фільтрується і кип'ятиться. На цьому етапі додається хміль, а далі кип'ятіння змінюється охолодженням. Перед тим як пиво розливають в місткості й воно потрапляє на прилавки магазинів, відбувається бродіння.

Усі етапи виробництва пива повністю автоматизовані. Співробітники заводу контролюють процеси в онлайн-режимі на моніторах. Перед випуском кожної партії продукцію щодня тестує спеціальна комісія сертифікованих експертів.

«Броварня є одним з ключових бізнесів в регіоні, а отже сприяє його економічному та соціальному розвитку. Ми міжнародна компанія, тож ставимо у пріоритет розвивати свій бізнес стало, ми використовуємо найкращі практики дбайливого виробництва: варимо з переважно локальних інгредієнтів, щороку знижуємо кількість спожитої води на літр продукції, впроваджуємо енергоефективні практики та переробляємо понад 99% відходів виробництва. Розвиток домашніх регіонів – один із пріоритетних напрямків компанії. Нещодавно ми побудували електропарковку на території університету «Чернігівська політехніка», співпрацюємо з Чернігівським НОК для розвитку спорту в регіоні та підтримуємо локальні спільноти в боротьбі з COVID-19» — розповідає в.о. генерального директора AB InBev Efes Україна Денис Хренов.

Компанія підтримує свій домашні регіони, так на початку пандемії 2020 чернігівським лікарням були передані ШВЛ і засоби індивідуального захисту, а бригади швидкої допомоги і геріатричні центри компанія забезпечила санітайзерами. У березні 2021 вдалося реалізувати донацію засобів індивідуального захисту, а у квітні передати 6 кисневих концентраторів лікарням міста. 

Також AB InBev Efes Україна і Чернігівська броварня виступили спонсорами реалізації проєкту з електропарковкою для НУ «Чернігівська політехніка» та облаштували її територію. Крім того, вже протягом багатьох років компанія співпрацює з Чернігівським НОК (Національний олімпійський комітет), підтримуючи розвиток спорту в регіоні та просуває здоровий спосіб життя. 

Інформаційна довідка:

AB InBev Efes Україна – один із лідерів українського пивоварного ринку, який є спільним підприємством найбільшої у світі пивоварної компанії Anheuser-Busch InBev і регіональної пивоварної компанії з виробництва напоїв із провідними позиціями Anadolu Efes.

AB InBev Efes Україна має три броварні у Чернігові, Харкові та Миколаєві.  

Портфель пивних брендів складається з ТМ: Bud, Corona Extra, Stella Artois, Hoegaarden, Leffe, Lowenbrau, Franziskaner, Spaten, Staropramen, Taller, Velkopopovický Kozel, «Старий Мельник із Діжки», Miller, Tripel Karmeliet, Kwak, Boddingtons Pub Ale, «Чернігівське», «Рогань», «Янтарь», квасу «Село і люди», сидру «Де Сад».

Контакти для ЗМІ

Всі запити, пов'язані з наданням інформації для ЗМІ, прохання надсилати Нонні Мартиновій, менеджеру із зовнішніх комунікацій. 

Моб.: +38 (095) 287-62-28

E-mail: Nonna.Martynova@abinbevefes.com

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: