Завантаження ...
banner
banner

Яким буде новий iPhone 14 та коли вийде

Айфони 14-серії як офіційні смартфони флагманської лінійки Apple з'являться вже цієї осені. Сподіваємося, що вони покажуть щось нове, ще цікавіше та технологічніше. 

Параметри нових iPhone 14

  • Дизайн 

Про зовнішній вигляд iPhone 14 відомо поки що мало, проте перші рендери говорять про те, що виробник нарешті прибере виріз з екрану. Це сталося тому, що Apple знайшла спосіб приховати датчики Face ID. Останні новини підтверджують, що замість виїмки з'явиться подвійний отвір, принаймні його ми побачимо в моделях iPhone 14 pro. Ходять чутки, що у старших моделей може з'явитися титанове оздоблення. Крім того, не виключено, що для деяких країн випускатиметься смартфон без фізичного слота для SIM-картки.

  • Дисплеї 

Є думка, що вперше за довгий час Apple модифікує лінійку iPhone. Крім стандартних 6,1-дюймових моделей у нас будуть як старші, так і молодші версії (вони можуть отримати позначення iPhone 14 Plus) з діагоналлю 6,7 дюйма. Продажі моделей Айфон 12 міні та 13 міні не виправдали надій менеджерів, тому, швидше за все, iPhone 14 mini ми вже не побачимо.

Моделі Pro будуть мати збільшену висоту, хоча їм суперечать деякі креслення, що просочилися, на яких видно потовщення самого смартфона і збільшення майданчика основної камери. Відсутність вирізу викличе невелике збільшення діагоналі iPhone 14 та 14 Pro Max до 6,12 та 6,69 дюйма відповідно. 

  • Процесори

Ймовірно, Apple знову зробить ставку на новий процесор, який перевершить за потужністю чіп A15, що є в iPhone 13. Орієнтовно можна назвати його A16, і, можливо, це будуть перші мобільні SoC, виконані за технологією 3 нм. Це означає, що вони зможуть забезпечити більшу продуктивність за меншого споживання енергії.

Можливо, процесор А16 отримають лише моделі 14 Pro та 14 Pro Max, тоді як базова версія залишиться з попереднім А15. Це дозволить зробити молодшу модель доступнішою. Що ж до оперативної пам'яті, ми побачимо трохи більше - 6 ГБ RAM. Для оптимізованої iOS цього буде більш ніж достатньо. Разом з тим обсяг сховища може бути збільшений до 2 ТБ.

  • Камери iPhone 14

Останні чутки також припускають, що камера iPhone 14 Pro отримає основний модуль роздільною здатністю 48 МП, щоб записувати відео як UHD 8K. При цьому технологія об'єднання пікселів дозволить робити нічні фотографії з роздільною здатністю 12 МП у набагато вищій якості. Досі Apple не пропонувала такого якісного фото- відео в жодному зі своїх продуктів.

Що стосується батареї, то витік інформації свідчить, що кожна модель отримає невеликий приріст, крім Pro Max, який і так має рекордний час роботи. Якщо говорити про передачу даних, то є думка, що порт Lightning можуть замінити на USB Type-C. Згідно з витоками, зарядка може бути трохи швидше завдяки деяким змінам порту MagSafe.

Дата виходу iPhone 14

Швидше за все, Apple анонсує iPhone 14 на початку осені 2022 року, в типовому лейтмотиві на початку або середині вересня (багато хто ставить на 12 число). Запуск, якщо не буде дефіциту компонентів та логістичних проблем, відбудеться наприкінці цього ж місяця. На даний момент є відомості, що все йде за графіком.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: