Завантаження ...
banner

Бандаж для живота: призначення та особливості вибору

Після проведення різноманітних хірургічних операцій або після пологів рекомендується використовувати бандаж для живота — це дозволить зменшити терміни відновлення.

Придбати такий якісний і натуральний спеціальний пояс можна в інтернет-магазині «TOROS-MARKET» від українського виробника ТМ «TOROS-GROUP». Тут абдомінальні бандажі представлені в широкому асортименті. «TOROS-MARKET» — це відповідність продукції до міжнародних стандартів, безпечність і надійність. Отримати замовлення можна «Новою поштою» або забрати самовивозом з одного із фірмових магазинів мережі.

Бандаж для живота: призначення

Абдомінальний бандаж виконує такі функції, як:

  • забезпечення прискореного рубцювання швів;
  • запобігання інфікуванню швів;
  • підтримка внутрішніх органів у правильному положенні;
  • попередження можливого зсуву внутрішніх органів;
  • відновлення еластичності шкіри;
  • зменшення гематом і набряків;
  • зменшення больових відчуттів;
  • м’яке обмеження рухливості (щоб не здійснювати різкі небезпечні рухи);
  • усунення підвищених навантажень на спину.
Носіння бандажів такого типу частіше за все призначають після операцій з видалення грижі, матки, хірургічних втручань у шлунково-кишковий тракт, пластичних операцій та пологів.

Бандаж для живота: особливості вибору

Головною умовою вибору такого медичного виробу буде правильно визначений розмір. Якщо бандаж буде завеликим, то людина не отримає потрібної фіксації та користі від його використання. Замалий виріб буде здавлювати тіло, порушувати приток крові в зоні шва, що може призвести навіть до некрозу тканин.

Для визначення розміру потрібно дізнатися обхват талії людини (стрічка повинна досить щільно облягати талію, але не здавлювати). Розмір бандажа необхідно знайти в таблиці від виробника, керуючись отриманим результатом вимірів. Ширина повинна бути достатньою, щоб повністю закрити шви.

Важливо правильно вибирати й матеріал — тканина не повинна провокувати алергічні реакції, добре, якщо вона буде забезпечувати хороший повітрообмін. До оптимальних матеріалів належать прогумований латекс, бавовна з лайкрою або еластаном.

Найбільш універсальним варіантом буде модель з багатоступеневим регулюванням, яку можна легко підігнати під потрібний розмір.

Бандаж для живота допоможе швидше пройти реабілітацію після хірургічних втручань чи пологів. Зверніть увагу, що не можна використовувати такий засіб без призначення лікаря.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: