Завантаження ...
banner
banner

Чому вигідно купувати необроблену деревину на електронних майданчиках УУБ

Період зростання лісу до досягнення ним товарних (ділових) кондицій зазвичай складає 50-70 років (за виключенням окремих порід дерев). Саме тому необроблена деревина у вигляді лісу-кругляка є стратегічним запасом держави, який повинен використовуватися вкрай ощадливо та максимально ефективно. Реалізація ділової необробленої деревини до прийняття в грудні 2019 року постанови Кабінету Міністрів України №1178, здійснювалась за непрозорими схемами та за т.з. телефонним правом, що закривало доступ до купівлі лісу кругляка пересічним покупцям, водночас вказаною постановою та внесеними до неї змінами передбачено, що 100 відсотків необробленої деревини продається через електронні майданчики системи Prozorro.

Які вимоги щодо продажу необробленої деревини

Внесені до постанови Кабміну №1178 зміни, як інформує сайт https://www.uub.com.ua/presscenter/novyny-birzhi/derevyna-prodaetsya-na-litsenzovanij-birzhi-uub/, стосуються не тільки лісу кругляка, але й пиломатеріалів та іншої продукції, що виготовлена на виробничих площадках державних лісогосподарських підприємств (держлісгоспів). Для того, щоб успішно пройти акредитацію держлісгоспи (як продавці необробленої деревини) та потенційні покупці повинні ознайомитися з відповідними регламентуючими та установчими документами УУБ та:

  • провести заповнення реєстраційної анкети та завантаження необхідних документів на сайті універсальної біржі (перелік документів та їхні шаблони зазначені на uub.com.ua);
  • підтвердити адресу електронної пошти (e-mail), що зазначена в анкеті задля отримання доступу (логіну та паролю) для подальшого можливого редагування отриманих даних;
  • отримати на електронну адресу погодження від Наглядової ради УУБ на оренду біржового майданчика.

Після успішного завершення зазначених процедур, за інформацією сайту https://www.uub.com.ua/presscenter/novyny-birzhi/v-ukraini-derevyna-prodaetsya-na-ukrainskij-universalnij-birzhi/, продавець чи покупець необробленої деревини має підписати надісланий йому Договір про співпрацю з УУБ (термін дії договору – один рік, можлива пролонгація).

У чому перевага співпраці з УУБ щодо купівлі продажу лісу кругляка

Використання ліцензованого майданчика УУБ для реалізації/купівлі необробленої деревини надає всім учасникам торгів рівні права та можливості, оскільки весь процес реалізації відбувається в автоматичному режимі.
Пошук потенційними покупцями потрібної товарної деревини, які повідомляє сайт https://www.uub.com.ua/presscenter/novyny-birzhi/kupyty-derevynu-v-m-kyiv-ta-inshyh-regionah-na-birzhi-tov-uub/, відбувається набагато швидше. Крім того, на електронних майданчиках можна обрати ділову деревину, що продається найближчими за місцем розташування держлісгоспами, що значно здешевить логістичні витрати.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: