Завантаження ...
banner
banner

Переваги, особливості та види тактичного взуття

Тактичні берці — спеціальний вид взуття, який використовується військовими, пожежниками, рятівниками  та поліцейськими під час виконання спеціальних операцій та інших видів тактичних дій. Вони мають свої особливості, які дозволяють забезпечити надійний захист ніг та комфорт під час виконання різного виду завдань – активного відпочинку у горах, полюванні, риболовлі, веденню бойових дій.

Одна з особливостей — матеріал. Зазвичай військові черевики виготовляють з натуральної шкіри. Також зустрічаються тактичне взуття з нубуку та інших матеріалів.

Ще одна особливість берців — підошва. Вона може бути виготовлена з гуми або поліуретану, і забезпечує додаткову підтримку. Такі підошви не бояться мастил та стійкі до ковзання.

Тактичні черевики мають і інші особливості:

  • антибактеріальні устілки;
  • неметалеві хвостовики;
  • пружна шнурівка;
  • підкладка, яка відводить піт;
  • водонепроникна мембрана;
  • застібки на блискавці.

Види тактичного взуття

Військове взуття ділиться на декілька видів.

По сезону:

  • Літні берці. Це максимально легкі моделі які промокають, але швидко сохнуть. Зазвичай вони з вологовідвідною підкладкою і їх застосовують в умовах жаркого клімату.
  • Демісезонні тактичні черевики. Вони підходять для осінньо-зимового періоду. Не пропускають воду і гарно випаровують вологу.
  • Берці зимові. До цієї категорії відносять утеплені черевики для холодної пори року. Вони не промокають, та забезпечують комфортну температуру для ніг, навіть якщо на вулиці -30℃. Вони гарно миються та добре сохнуть.

По висоті черевика:

  • 6” (15см) — такі черевики гарно підтримують щиколотку і підходять для виконання певних задач по нерівній місцевості. Зазвичай шестидюймові моделі вибирають рятувальники для пересуванні вгору та вниз, а також поліцейські — для пішого патрулювання.
  • 8” (20см) — черевики, які забезпечують додаткову підтримку ноги та захист і підходять для піших заходів на пересічній місцевості. Їх зазвичай купують військові, поліцейські та сили першого реагування.

Переваги тактичних берців

Одним з головних плюсів взуття для військових є надійний захист ніг. Берці використовують під час тактичних вилазок, перевезення та розгрузки вантажів, коли є небезпека зіткнутися на рівній землі з різними перепонами. Крім того, вони можуть бути використані як частина тактичного спорядження, що дозволяє забезпечити максимальний захист та ефективність під час виконання завдань.

Зимові або літні берці можуть бути доповнені різноманітними аксесуарами під військову форму. Під них можна підібрати різний одяг: куртку, штани, сорочку чи костюм, що дозволяє створити повний комплект тактичного спорядження. Крім того, тактичні берці можуть бути виготовлені в різних кольорах, включаючи coyote, що дозволяє підібрати взуття під будь-який тип одягу і різну місцевість.

Якщо все підсумувати, то можна сказати, що тактичним взуття робить повітропроникність та легкість; опір ковзанню та гарна гнучкість; підошва, яка не скрипить і не стукає, та надійний, міцний верх.

Не забувайте, що гарне і якісне взуття можна придбати і у вітчизняних виробників, які турбуються про належне виробництво та якісні матеріали для армійського одягу. Ремоендуємо вам ознайомитись з асортиментом якісних берців від популярного виробника - https://camotec.ua/berci-c133/

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: