Завантаження ...
banner
banner

Камера iPhone 15 Pro Max: три можливості, які потрібно активувати в першу чергу

iPhone 15 Pro Max оснащений найбільш просунутою камерою з усієї лінійки смартфонів Apple. Але щоб повною мірою використовувати її потенціал, варто активувати кілька корисних функцій. Розповідаємо про три, які безумовно стануть у пригоді для поліпшення якості фото- і фільмування.
Image

Змінюйте фокус портретних знімків після знімання

Забудьте про поганий настрій через невдало обрану точку фокусування в кадрі, оскільки iPhone 15 Pro Max дає змогу змінювати глибину різкості та точку фокусування під час редагування. Побачивши людину або вихованця в кадрі, камера автоматично почне записувати дані про глибину. У лівому нижньому кутку екрана з'явиться значок літери «f». Це означає, що до знімка після фотографування можна буде застосувати портретний режим, розмивши фон. У застосунку «Фото» обирайте вподобане фото, переходьте в режим редагування і натискайте в будь-якому місці кадру. Об'єкт у цій точці миттєво стане різким, а фон розмиється. Просто робіть знімки на Айфон 15 Про Макс, а обробити їх можна пізніше!

Використовуйте допоміжне вікно при максимальному зумі

25-кратний цифровий зум 15 Pro Max вражає, але на такому наближенні легко втратити об'єкт знімання з поля зору. На допомогу приходить допоміжне вікно з мініатюрним попереднім переглядом. Щойно ви починаєте зумувати на 8х і більше, у лівому нижньому кутку з'являється додатковий екран, що демонструє область, яка потрапить у кадр. Тримайте об'єкт, який вас цікавить, всередині жовтої рамки — і він точно буде різким. Завдяки такому «помічнику» ви без зусиль зможете робити чіткі знімки живої природи, архітектурних споруд і всього того, до чого не може «дотягнутися» ваша рука.

Записуйте відео відразу на зовнішній носій через USB-C

Інтерфейс USB-C в iPhone 15 Pro Max нарешті дає змогу записувати відео безпосередньо на SSD, карти та флешки, минаючи обмежену пам'ять смартфона. Це працює з усіма додатками, що використовують відеокодек ProRes — як стандартною камерою, так і сторонніми професійними рішеннями. Для початку потрібно ввімкнути формат ProRes у налаштуваннях. Потім приєднайте сумісний USB-пристрій до вашого iPhone і запустіть фільмування як зазвичай. Усі дані зберігатимуться на зовнішній накопичувач. Наприклад, з SSD на 1 ТБ, Pro Max дасть змогу записувати відео без перерви приблизно 11 годин поспіль!

15 Pro Max виводить знімання на професійний рівень

Apple намагається зробити з лінійки Pro по-справжньому професійні пристрої, і у 2023 році компанії вдалося реалізувати більше функцій для ентузіастів мобільного знімання. «Розумні» портрети дадуть змогу легко виправляти фокус, потужний зум з інтелектуальною підтримкою кадрування забезпечить різкість на всьому протязі. А прямий запис на зовнішні накопичувачі усуне обмеження щодо тривалості відео. Скористайтеся нашими порадами, щоб повністю розкрити потенціал камери вашого iPhone 15 Pro Max.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: