Завантаження ...
banner
banner

Дизельний генератор — правила вибору

Наразі централізоване енергопостачання не спроможне задовольнити потреби споживача. Причини різні – від відключення після повітряної тривоги до природного катаклізму. Тому потрібні альтернативні джерела струму. Розумний вихід – це встановлення дизельних генераторів.

Переваги дизельного генератора

Дизельний генератор – стаціонарна або рухома установка, обладнана електричними генераторами з дизельним двигуном. Його особливості:

  1. Потужність – до 1000 кВт. Рекомендовані для промислових об'єктів, медичних закладів.
  2. Економічність – дизельне пальне дешевше, ніж бензин.
  3. Витривалість – моторесурс двигуна вищий, ніж у бензинових аналогів.

Дизельний генератор може бути основним джерелом живлення. Це дозволяє використовувати їх на об'єктах, які не підключені до центрального електропостачання.

Як вибрати?

Прилад складається з великої кількості деталей, вузлів. Основні моменти, на які приділіть особливу увагу:

  1. Основне джерело або резервний – перший варіант підходить, коли інше джерело струму відсутнє. Другий – для об'єктів, підключених до енергопостачання, але із можливими перебоями.
  2. Місце встановлення обладнання – якщо це додаткове джерело живлення, то повинен працювати на відкритому повітрі. Якщо основне та постійне джерело струму, то дозволена установка в вентильованому приміщенні.

Резервні генератори встановлюються у кімнаті чи захисному кожусі. У резервному режимі двигун постійно перебуває у прогрітому стані. При встановленні на вулиці це неможливо.

  1. Потужність – вона має бути сумарно рівна потужностям усіх можливих приладів, які отримуватимуть струм від генератора. Оптимальне навантаження на двигун – 37–75%, але енергетики радять не більше 25%.
  2. Кількість фаз – одно- чи трифазні прилади. Останній є універсальним, але і вартість його вища. Якщо обладнання використовуватиметься лише для дому, то варто переплачувати.
  3. Тип двигуна – на промислових об'єктах рекомендується встановлювати малооборотні пристрої. Високооборотні встановлюються у побутових генераторах.
  4. Час дозаправлення – визначається розміром бака та витратою палива.
  5. Система охолодження – водяна, на олії чи повітряна. Генератори з повітряним охолодженням використовуються для дому. З водяним – для промислових об'єктів. Але найнадійнішим є обладнання з олійною системою охолодження.
  6. Мобільність та зовнішній вигляд – відкрита конструкція характерна для малопотужного приладу. Наявність захисного кожуха збільшує вагу обладнання. Для переміщення потужних генераторів потрібні вилкові навантажувачі.

Дизельний генератор – високотехнологічне обладнання, потребує дотримання правил експлуатації та обслуговування. Якщо ви хочете купити надійний дизель-генератор, отримати консультації щодо обслуговування, зателефонуйте нам. Підкажемо та підберемо обладнання для дому та підприємства.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: