Завантаження ...
banner
banner

Одноразові тарілки: призначення та критерії вибору

Посуд з пластику та паперу має великий попит. І в цьому немає нічого дивовижного, бо така тара відрізняється екологічністю, безпекою та міцністю. Її переважно придбають, коли немає можливості мити тарілки після використання. Як правило, точки громадського харчування придбають одноразовий посуд оптом, щоб мати великий запас тарілок для відвідувачів. Для домашнього використання можна купити кілька одиниць. 

Де використовуються пластикові та паперові тарілки

Призначення одноразового посуду:

  1. Літні кафе. У таких закладах може бути відсутнє водопостачання, тому в них немає можливості мити посуд великими партіями. Одноразові тарілки відразу після використання відправляються до сміттєвого бака.
  2. Фастфуд. У пластиковій тарі подають їжу у піцеріях, точках продажу млинців, пиріжків, шаурми тощо.
  3. Відділи готової продукції. Переважно вони працюють у великих супермаркетах. У пластикових тарілках продаються салати, закуски, другі страви, десерти.
  4. Столові на виробництвах. Одноразові тарілки у таких точках громадського харчування дозволяють оптимізувати працю робітників. Крім того, немає сенсу наймати людину для миття посуду.
  5. Виїзні події. Пластикові тарілки використовують на святах, які відзначаються на свіжому повітрі. Набагато зручніше подати салати та перекуси на одноразовому посуді. Після цього його треба лише викинути. До того ж не треба брати важкі порцелянові тарілки.
  6. Дитячі свята. Одноразові тарілки використовуються з трьох причин. Перша – це зручно. Друга – це безпечно, пластикова тарілка не розіб’ється, отже немає вірогідності, що дитина пораниться. Третя причина – це красиво. Дитячі одноразові тарілки – окрема категорія товарів. Переважно сюди належать паперові ємності, які можуть бути прикрашені яскравими малюнками на тему улюблених казок та мультфільмів.

Переваги одноразових тарілок

Такий посуд має наступні плюси:

  • міцність – тарілки не втрачають форму під тиском ваги їжі;
  • безпека – тара не виділяє шкідливі речовини й не може нашкодити здоров’ю людини;
  • легкість – вироби мають невелику вагу, це ідеальний варіант для транспортування;
  • великий вибір розмірів та форм – можна підібрати тарілки для будь-якої їжі; 
  • практичність – після використання такий посуд не треба мити, він підлягає утилізації.

Як вибрати одноразові тарілки

При виборі посуду треба враховувати такі деталі:

  1. Тип їжі. Які страви будуть подаватися – перші, другі, салати, закуски, десерти. Для перших страв треба придбати глибокі тарілки. Для других – необхідний плоский посуд. Для салатів та закусок можна придбати тарілки з секціями.
  2. Матеріал виготовлення. Ємності можуть бути пластиковими або паперовими. Перші варіанти не завжди підходять для подачі гарячих страв. Це треба уточнювати в описі товару при замовленні. Паперові тарілки витримують вплив високої температури. Вони також підходять для розігрівання в мікрохвильовій пічці.
  3. Привід. Для фастфуду можна придбати великими партіями пластиковий посуд. Він обійдеться дешевше. Для свят краще купити паперову тару з гарним дизайном. Вона буде справжньою прикрасою свята.

Таким чином, існує безліч ситуацій, коли одноразовий посуд буде кращий за звичайні тарілки. В інтернет-магазині Lookfort представлений великий вибір виробів на всі випадки життя.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: