Завантаження ...
banner
banner

Вирощування зернових культур 2024: перспективи та прогнози

Цьогоріч рентабельність вирощування зернових культур в Україні підвищиться, а найпопулярнішими для вирощування й надалі залишатимуться пшениця, жито, ячмінь та овес. Попри те, що у 2023 році ця галузь сільського господарства була збитковою для багатьох підприємств, цього року ситуація покращиться — у цьому впевнені експерти. У весняній посівній кампанії фермерські господарства робитимуть ставку на підвищення врожайності: добрива, зокрема міндобриво Нітроамофоска-М, активно розкуповуються в українського виробника.

Cereal grains on wooden table close up rye or ear of wheat

Тенденції у вирощування зернових культур цьогоріч

Збільшення площ під зернові — основна тенденція 2024. Через підвищення попиту серед населення, українські фермерські господарства збільшують площу під пшеницю, кукурудзу та ячмінь. Основна ставка робиться на гібридні сорти, стійкі до кліматичних умов конкретного регіону.

Цьогоріч сільськогосподарські підприємства все більше звертають увагу на якість ґрунтів і використання практик, спрямованих на їх відновлення. Це охоплює ротацію культур, використання добрив та запобігання ерозії ґрунту.

Популярними культурами для вирощування цьогоріч є:

  • Пшениця — є однією з найбільш поширених зернових культур не лише в Україні, а й у світі.
  • Ячмінь. Використовується для виробництва пива, кормів для тварин та деяких харчових продуктів. Він володіє високою стійкістю до стресових умов та може вирощуватися на різних ґрунтах.
  • Овес. Використовується як корм для тварин, особливо для коней, а також для виробництва вівсяних харчових продуктів. Він володіє високою живучістю та вологостійкістю.

Переваги використання комплексних добрив для зернових

Закупівля добрив займає левову частку в структурі витрат сільськогосподарських підприємств. Через це, відсоток використання міндобрив минулого року скоротився на 49%. Цьогоріч фермери активніше закуповують добрива, надаючи перевагу комплексним. Зокрема, добриву Нітроамофоска М від українського виробника Тетра-Агро.

Так, міндобрива Тетра-Агро мають збалансований склад та збагачені всіма необхідними речовинами для росту й розвитку рослин. Використання Нітроамофоска М універсальне, адже добриво підходить для:

  • зернових;
  • олійних;
  • овочевих та інших культур.

Саме Нітроамофоска-М — найпопулярніші комплексні добрива для пшениці. Може вноситися як під час посіву, так і під час активного росту. Склад Нітроамофоски збагачений фосфором, калієм, магнієм, а також містить багато інших корисних мікроелементів для росту та розвитку пшениці. Бажаємо щедрого врожаю!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: