Завантаження ...
banner

Що не можна робити під час критичних днів

Що не можна робити під час критичних днів фото

Жінка створена для того, щоб народжувати. Кожного місяця її організм готується до майбутнього запліднення. Проте, під час місячних виникають певні незручності.

Що не можна робити в критичні дні, якщо хочеш зберегти своє жіноче здоров’я.

Жінка під час критичних днів

У багатьох жінок з’являються хворобливі відчуття внизу живота при місячних, тягнучі і неприємні. 

Чи можна у такому разі пити знеболювальні препарати?

Можна, але потрібно враховувати кілька моментів. По-перше, категорично заборонено приймати препарати, що впливають на згортання крові та кровотворення: анальгін та аспірин. По-друге, не варто самостійно призначати собі знеболювальне, навіть якщо воно не з ацетилсаліциловою кислотою, а з парацетамолом. Найкраще довірити призначення препаратів лікарю!

Під час менструації змінюється гормональний фон, відповідно, змінюється реакція організму на ліки. Можуть виникати алергії ні з того, ні з сього. Може з’явитися непереносимість препаратів, призначених лікарем проти інфекції, наприклад, антибіотиків. Якщо відчуваєш, що щось не так: нудить, паморочиться в голові, постійна слабкість, висипання, різкий біль, порушення травлення, — відразу в лікарню.

Чому під час місячних не можна приймати гарячу ванну? 

Тому що це стимулює виділення крові та може стати причиною кровотечі. Те саме стосується гарячого душу або сауни.

Спровокувати сильну кровотечу може також прийом алкоголю: він розширює стінки кровоносних судин, тому пити під час менструації вкрай небажано.

Не варто їсти певні продукти з тієї ж причини: шоколад, дріжджовий хліб, надто гострі та солоні страви, сметану, горіхи, яйця, молоко, каву, м’ясні вироби у вигляді ковбас. Також ця їжа може спричинити головний біль під час місячних і навіть запаморочення.

ШКТ пов’язаний із сечостатевою системою, тому не варто недооцінювати значення харчування! 

Нас вчили уникати фізичних навантажень під час менструації, але дуже мало говорили про те, що можна їсти, а від чого краще відмовитись. Відрегулювавши харчування, можна позбутися навіть хворобливих відчуттів у цей період!

Будь-які косметичні процедури під час місячних – гроші, викинуті на вітер.

Пілінг, мезотерапія, збільшення губ, уколи ботоксу та гіалуронової кислоти, татуаж! Навіть звичайне забарвлення волосся може дати несподіваний результат.

Посиляться больові відчуття під час будь-яких маніпуляцій зі шкірою та волоссям, наприклад при вищипуванні брів, а все через високий вміст прогестерону в крові.

Вся справа в гормональному фоні, який змінюється в цей період, тому шкіра і волосся поводяться не так, як зазвичай. Можна не тільки не досягти бажаного ефекту від процедур, але й нашкодити собі.

До речі, про те, щоб не шкодити собі вкотре. У дні менструації жінка є більш емоційно вразливою. Подбай про себе: не варто дивитися сльозливі мелодрами, читати сумні книги, говорити на сумні теми з друзями та торкатися хворобливих питань у спілкуванні з близькими людьми. Це допоможе уникнути негативних емоцій, істерик, неприємних переживань!

Секс під час менструації.

Більшість лікарів сходяться на думці, що секс під час менструації досить безпечний і навіть бажаний. Він знижує стрес та зменшує менструальні болі, а оргазми допомагають скоротити тривалість критичних днів. Утім, це все працює, якщо дотримуватися банальних правил безпеки й не забувати про бар’єрну контрацепцію. По суті, можливих проблем тут усього три: підвищений ризик передання ЗПСШ та гепатиту С, ризик небажаної вагітності й можливий розвиток ендометріозу. Хоча деякі науковці пов’язують секс під час менструації з потраплянням крові в черевну порожнину, що є вагомим фактором розвитку ендометріозу, є дослідження, які не виявили жодного зв’язку між ендометріозом і сексом під час місячних. 

Хай ці дні у вас проходять легко!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: