Завантаження ...
banner

Прислухайтесь до свого тіла: коли ваш організм просить про допомогу

Прислухайтесь до свого тіла: коли ваш організм просить про допомогу фото

Здоров'я - найцінніше та найдорожче, що є в людини. Його потрібно берегти та "підживлювати": гуляти на свіжому повітрі, робити фізичні вправи, вживати здорову їжу з достатньою кількістю вітамінів.

Про нестачу необхідних для нормального функціонування органів і систем речовин та інші «неполадки» людський організм сигналізує багатьма ознаками:

1. Появою відчуття сухості шкіри.

Симптом провокується нестачею токоферолу (вітаміну Е). Вирішити проблему можна. Для цього достатньо вживати в їжу продукти, багаті цим вітаміном. Йдеться про горіхи, рибу жирних сортів, рослинні жири.

2. Погіршенням стану волосся і нігтів, що виявляється в підвищеній ламкості, тьмяності, відсутності здорового блиску.

Симптоми красномовно свідчать про брак вітамінів, що відносяться до групи В, а також про нестачу кальцію. Рішенням проблеми буде включення в щоденний раціон харчування цільнозернового хліба і різних каш.

3. Проблемою кровоточивості ясен.

Ця проблема проявляється в разі нестачі організму аскорбінової кислоти. Щоб позбутися від кровоточивості ясен, слід збагатити своє повсякденне меню цибулею, часником, фруктами і овочами, а також попити настій із шипшини.

4. Безсонням і нервозністю.

Те, що відбувається можна пояснити браком магнію і калію. Ці мікроелементи є в складі багатьох продуктів. Доповніть свій раціон харчування курагою, абрикосовою пастилою, чорносливом і буряком. Внесення коректив в меню посприяє кращому засинанню і більш спокійному нічному відпочинку.

5. Гусячою шкірою, яка з’являється в області ліктьових згинів.

Це не просто естетична проблема, це один із сигналів тіла, які дає організм в тому випадку, коли він відчуває брак аскорбінової кислоти і вітаміну А. Бажано вживати в їжу більше продуктів, які багаті цими вітамінами. Збагатіть свій раціон морквою, гарбузом, помідорами, абрикосами, курагою.

6. Тягою до солоного.

На солоненьке нас тягне в тому випадку, коли організм уражений інфекціями. Іноді це відбувається через загострення хронічних запальних процесів, особливо це стосується сечостатевої системи.

7. Тягою до солодкого.

Вона може з’являтися в разі нервового виснаження, коли організм потребує швидкого енергетичного підживлення – глюкози. Лікарі рекомендують вгамувати свою спрагу солодкого за допомогою корисних ласощів: меду або натурального чорного шоколаду.

8. Бажанням більше споживати прісної їжі.

Прісної їжі наш організм просить, якщо є проблеми з печінкою або шлунково-кишкового тракту. Мова, як правило, йде про гастрити. Організм підсвідомо просить прісної їжі, оскільки саме вона сприяє зняттю спазмів і заспокоює шлунок.

9. Втратою смакових характеристик.

Відчуття, що вся споживана нами їжа несмачна, красномовно свідчить про депресивний стан.

10. Тягою до кислої їжі.

Організму хочеться кисленького в тому випадку, коли він потребує стимуляції печінки. Ймовірно, що у вас є проблеми з жовчним міхуром або ви страждаєте від гастриту із зниженою кислотністю шлункового соку. Поповніть свій щоденний стіл лимонами і журавлиною, курагою.

11. Бажанням сти що-небудь гірке на смак.

Тяга до гірких продуктів може свідчити про наявність захворювань шлунково-кишкового тракту. У даній ситуації буде не зайвим звернутися до фахівця. Він пропише відповідну лікувальну дієту, якщо в ній є необхідність.

12. Відчуттям, що вас тягне на гостру їжу.

Ймовірно, ви страждаєте від млявого травлення. Гострим стравам властиво його стимулювати, підвищувати апетит. Однак занадто захоплюватися гостреньким не варто, вживайте такі продукти в помірній кількості і не натщесерце.

13. Тягою до морепродуктів.

При появі подібних смакових переваг висока ймовірність, що вашому організму не вистачає йоду. Не відмовляйте собі в задоволенні. Морепродукти надзвичайно корисні для нашого здоров’я!

Прислухайтеся до себе, не ігноруйте сигналів, якими організм повідомляє про наявність проблем зі здоров’ям. Виявлене на початкових стадіях захворювання легше піддається лікуванню, а проблему нестачі тих чи інших корисних речовин нескладно вирішити, внісши в раціон харчування невеликі корективи.

В ідеалі – зверніться до фахівців, які точно визначать, нестачу яких вітамінів та корисних речовин, вам потрібно заповними в організмі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: