Завантаження ...
banner

Ваше здоров’я залежать від того, з ким ви спілкуєтесь

Ваше здоров’я залежать від того, з ким ви спілкуєтесь фото

Якщо вам довелося спілкуватися з негативними або з нещасними людьми, треба «розбавити» спілкування. І стільки ж часу витратити на спілкування з добрими та розумними; на спілкування з мистецтвом або зі всепоглинаючою природою. Ваш успіх та здоров’я залежать від того, з ким ви спілкуєтесь.

Це давно помічено та доведено. І в доброї, хорошої людини оточення часто буває так собі. Прямо скажемо, токсичне оточення буває у доброї людини. Адже вона усім намагається допомогти, всіх вислухати та підтримати, поділитися останнім… І вона вважає, що благотворно впливає на інших людей, допомагаючи їм стати кращими, добрішими, світлішими…

Шкідливе оточення висмоктує соки

Але згодом таке оточення пожирає енергію доброї людини. Проблемних людей дедалі більше. А хороша, добра, світла людина — одна. І постійний контакт із токсичним оточенням змінює добру людину на гірше. Або вона сама стає недоброю, цинічною, холодною. Або її руйнує негативний вплив невдах або злочинців, хворих чи нещасних, дурних чи жорстоких. Ми взаємодіємо з тими, хто оточує нас, і неминуче змінюємося.

Все залежить від концентрації. Від пропорції. Від того, наскільки тісно ви спілкуєтесь із неблагополучними людьми. І від того, наскільки їх багато у вашому найближчому оточенні. Може, ви вже тільки з ними спілкуєтеся? Токсичні люди поступово витісняють позитивних та «позитивно заряджених». Оточують вас все щільніше, підходять ближче.

Журавлина в цукрі – такі ласощі я купила для друзів. Але не дала вчасно; випадку не було. А потім цукерки зіпсувалися дуже дивно: у цукровій оболонці залишилися висохлі журавлинні шкурки замість соковитих ягід. Це осмос, ось що таке. Агресивний та концентрований цукор витягнув усі соки з ягід. Ось що таке погане оточення.

Ось так впливають на нас у великій концентрації дурні та грубі люди, хронічні невдахи, скиглики, вічні хворі, які активно скаржаться. Саме активно та агресивно.

І всі мрії, що одна прекрасна чи талановита людина позитивно вплине на нерозвинених, грубих людей — усі ці прекраснодушні мрії зникають, побачивши зморщену суху ягоду, — ось що залишилося всередині оболонки. А цукор тільки порозовів трохи і став твердим, як камінь. Він усі соки висмоктав із ягоди.

Недовго спілкуватися можна зі злими та дурними. А потім неодмінно станеться те саме — залишиться від нас зморщена шкірка. А вони порозвіють і ще твердіше стануть … Ось що таке осмос. Ось так це працює.

І не слід затримуватись серед чужих агресивних людей, і бути з ними надто м’якими – хімія є й у людських стосунках.

Анна Кір’янова

Джерело

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: