Завантаження ...
banner
banner

Психологи розповіли, як бути бадьорим з самого ранку

Психологи розповіли, як бути бадьорим з самого ранку фото

Ранок — складний період для більшості людей. Деякі відчувають себе слабкими та млявими, навіть якщо, здавалося б, добре виспалися. Однак цьому можна зарадити, якщо трохи змінити власні звички. Ділимося порадами психолога.

Як прокидатися бадьорим?

Сью Пікок, психолог-консультант у галузі охорони здоров’я, розповіла, як прокидатися бадьорим та відчувати себе енергійним з самого початку дня. Фахівчиня розповіла, що під час підйому по будильнику мозок людини ще лишається в проміжному стані або, іншими словами, відчуває інерцію сну. І якщо зранку ви звикли прокидатися по п’ятому чи навіть десятому будильнику, це може призвести до ще більшого відчуття втоми. Спробуйте поступово перебудувати цю звичку та відмовитись від повторів будильника.

Щоб зарядитися бадьорістю, зранку одразу вмикайте світло та відкривайте штори. Також щодня з самого початку можете приймати вітамін D в вигляді добавки (однак попередньо проконсультуйтеся з лікарем та здайте аналізи для запобігання передозування). Звечора намагайтеся проводити менше часу перед екраном телефона чи комп’ютера, в ідеалі відмовлятися від них за годину до сну. А ранок починайте з невеликої зарядки.  

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: