Завантаження ...
banner
banner

Як врятувати яблуню від іржі: дієві поради садівникам

Як врятувати яблуню від іржі: дієві поради садівникам фото

Коричневі плями на поверхні листків яблуні свідчать про таку хворобу як іржа. Вона проявляється у вигляді виростів, які переходять у зіркоподібну форму і розростаються. Іржа призводить до швидкого обпадання листя, тому рослина погано готується до зимівлі. 

Причиною хвороби може бути ялівець, який росте в саду по сусідству з яблунею, тому ранньою весною необхідно зрізати уражені грибком гілки ялівцю. Щоб позбутися іржі на яблуневих листках, треба обприскати дерево фунгіцидами – бордоською сумішшю або сірковмісними розчинами.

Червоні плями на листках яблуні можуть з’являтися і в результаті атаки галової попелиці. Знищують цей шкідник за допомогою розчину нітрофен. Галова попелиця може зимувати в корі дерева, тому старі шматки кори потрібно відірвати, провести побілку штаму.

Ще однією причиною появи плям на листках яблуні є нестача корисних речовин, наприклад, калію та мікроелементів (цинку, марганцю, магнію). Дефіцит корисних речовин можна помітити за появи світло-зелених, сірих або червоних плям в центральній частині аркуша. Усунути причини плям можна за допомогою підживлення яблуні комплексним добривом.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: