Завантаження ...
banner
banner

Як не захворіти у холодну пору року: поради МОЗ

Як не захворіти у холодну пору року: поради МОЗ фото

В осінній період збільшується кількість гострих респіраторних захворювань. Тож цілком природне бажання захиститися від них.

Важливо пам’ятати, що це системна робота і не існує "чарівної" таблетки для організму. Зміцнити опір проти хвороби можна лише за допомогою комплексного підходу. Про те як це зробити розповіли в МОЗ.

Харчування

Першим і основним пунктом варто вважати збалансоване і регулярне харчування. Їжа – паливо нашого організму і від її якості залежить робота імунної системи. Якщо людина не отримує необхідних вітамінів та мінералів, імунітет не може боротися навіть з самим слабкими вірусами. Тому, обов’язково включити у свій раціон страви з білками, жирами та вуглеводами. Окрім того, вітаміни та мінерали у вигляді фруктів та овочів

Активність

Фізична активність також впливає на імунітет. Наше тіло призначене для постійного руху. За даними ВООЗ, брак фізичної активності підвищує ризик смерті від захворювань на 20%, а це не мало. Тож щотижня варто уділяти своєму тілу не менше 150 хвилин активності середньої інтенсивності.

Сон

Звичайно, який здоровий організм без повноцінного сну. Важливо спати принаймні 7 годин на добу. Якщо навантаження на організм велике, то навіть цього буде недостатньо для відновлення. Тому варто регулювати режим свого сну.

Куріння та алкоголь

Куріння збільшує ризик виникнення різноманітних захворювань та впливає на всі системи організму. Якщо всі системи уражені, імунітет не здатен виконувати свої функції на всі 100%.

Відмова від алкоголю позитивно вплине на всі сфери життя та здоров'я. Алкоголь – негативний фактор, який впливає на всю ЦНС людини. Це в свою чергу сприяє частому стресу, депресії та тривозі.



Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: