Завантаження ...
banner

Як правильно зберігати борошно: поради господиням

Як правильно зберігати борошно: поради господиням фото
Харчова міль, що харчується сухими продуктами, такими як борошно, крупи і цукор, може залетіти в борошно, що неправильно зберігається.

У статті ми представляємо способи, які дозволять вам уникнути неприємностей із міллю та правильно зберігати борошно.

Як зберігати борошно

Борошно — це основний продукт харчування, який відомий у всьому світі. Деякі люди вважають, що вони можуть зберігати його нескінченно довго. Це велика помилка! Це правда, що мука має тривалий термін зберігання. І вона варіюється і залежить від багатьох факторів, у тому числі від сорту борошна та способу зберігання.
З іншого боку, на муці вказана дата мінімальної придатності, перед якою стоять слова: «придатний до», що означає, що до цієї дати виробник гарантує, що мука зберігає всі свої властивості, але після перевищення цієї дати продукт все ще безпечний.
Отже, якщо борошно правильно зберігалося і не має ознак псування, його можна їсти навіть після мінімального терміну придатності. Ми підготували вам кілька корисних порад, завдяки яким продукт залишиться свіжим і не змінить своєї форми.

Вибір місця – куди покласти борошно

Вибір правильного місця в будинку – перший крок до правильного зберігання борошна. Насамперед, цей виріб чутливий до світла, тому ідеальним місцем стане кухонна шафа. Також слід звернути увагу на температуру та вологість повітря. Борошно слід зберігати у сухому та прохолодному місці.
Якщо у вас в будинку є льох або комора, вони чудово підійдуть. Це не означає, що шафи не витримають випробування. Однак слід пам’ятати, що вони повинні бути затемнені та мати правильну температуру.

Як зберігати борошно

Тепер ми знаємо, де зберігати муку. Це дуже важливий фактор, що впливає на її свіжість, але також варто звернути увагу на упаковку, в якій ми займатимемося зберіганням. Якщо ми хочемо, щоб борошно довше залишалося свіжим, його не слід зберігати в магазинному мішку. Чому? Таке пакування не захищає продукт від зовнішніх факторів.
Якщо ви вирішили зберігати муку довго, особливо рекомендуємо пересипати її в пластикову або скляну тару. Завдяки цьому ви можете бути впевнені, що продукт не отримає запаху кухонних ароматів. Герметичні контейнери перекривають доступ повітря до борошна, що довше зберігає його свіжість.

Як захистити борошно від молі

Чи були у вас проблеми з міллю, що гніздяться у муці? Щоб не повторювати цієї неприємної ситуації в майбутньому, слід знати, як з нею боротися. Борошно з міллю не придатне до вживання, тому що втратило свої хлібопекарські властивості. Ми пропонуємо перевірити продукт та розсипати його у герметичні контейнери.
Вам може бути цікаво, чи є холодильник хорошим місцем для зберігання борошна довше. Відповідь – так! Але лише за умови, що борошно зберігатиметься у герметичній тарі, яка не дозволить йому промокнути. Як довго можна зберігати муку в холодильнику? Період зберігання не повинен перевищувати одного року.



 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: