Завантаження ...
banner
banner

Як правильно обрати подушку для сну: поради

Як правильно обрати подушку для сну: поради фото
Звичайно, подушка має бути зручною, але, перш за все, ергономічною. Що це означає? Іншими словами, вона повинна дозволити голові та хребту прийняти здорове анатомічне становище.

Є багато інших факторів, які впливають на якість сну. Проте – правильний вибір подушки – один із основних способів його покращити. Після того, як ви оберете правильну подушку, варто подумати про інші елементи, які можуть позитивно вплинути на сон. Це насамперед — матрац та умови довкілля перед сном.

ЗДОРОВА ТА ЗРУЧНА ПОДУШКА — ЩО ЦЕ ТАКЕ

Правильне положення під час сну безпосередньо впливає на те, як ви засинаєте, спите та прокидаєтеся. Тут особливо важливий шийний відділ хребта. Він повинен залишатися у своєму природному становищі – це має бути пряме продовження грудного сегмента.
На жаль, часто немає відповідної опори для голови. В результаті шийний сегмент згинається більше вниз або вгору. Тому шийні м’язи залишаються в постійній напрузі, і регенерація нервової системи під час сну значно утруднюється.
Вирішення цієї проблеми — правильно підібрана подушка. Її висота повинна суворо відповідати розмірам вашого тіла та положенню, в якому ви спите. Тут відмінно підійдуть гнучкі подушки, які пристосовуються до форми та ваги голови. Завдяки їх будові шия залишається в анатомічному положенні незалежно від того, в якому положенні ви спите.

ЩО ЩЕ ВПЛИВАЄ НА ЯКІСТЬ НАШОГО СНУ

Положення шийного відділу хребта — одне із найважливіших чинників, визначальних якість сну, але з єдиний. Також важлива жорсткість матраца. Він має бути адаптований до пропорції тіла та ваги. Правильно жорсткий матрац дозволить усьому хребту зберігати правильне положення.
Завдяки цьому тіло буде регенеруватися набагато краще — і ви прокинетеся відпочили і, ймовірно, вперше за довгий час без болю.
У ситуації, коли ви боретеся зі сном, варто подбати про відповідні умови довкілля. Зокрема, варто звернути увагу на температуру (не більше 20 градусів за Цельсієм – оптимально близько 16), а також на насичення киснем у приміщенні. Приблизно за двадцять хвилин до сну ви можете відкрити вікно або балконні двері та закрити їх, коли ляжете спати.
Дуже ефективний спосіб швидко заснути і добре виспатися — обмежити вплив синього світла принаймні за дві години до сну. Це пов’язано з тим, що це світло стимулює мозкові хвилі, тому коли ви лягаєте, розум працює на повній швидкості, навіть якщо тіло втомилося. Ви не повинні використовувати будь-які стимулятори або займатися фізичною активністю.
Коли справа доходить до засинання — зваріть чашку меліси, лаванди або іншої трав’яної суміші, яка уповільнить кровообіг і допоможе швидко заснути. Іноді допомагає також чашка теплого молока.

СОН ТА СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ — ДЕ КУПИТИ МАТРАЦ ТА АКСЕСУАРИ ДЛЯ СНУ

Коли ви шукаєте подушку та матрац, які будуть адаптовані до ваших потреб, варто подумати про продукти, де використовуються інноваційні передові технології.
Прекрасним прикладом цього є компанія SleepMed , яка пропонує унікальні матраци з можливістю регулювання жорсткості. Матрац складається з шарів, положення яких можна міняти, внаслідок чого змінюється ступінь жорсткості. Крім того, ви можете додатково придбати кокосовий килимок.

Це рішення особливо доступне під час пандемії. Завдяки тому, що ви самі регулюєте жорсткість матраца – ви можете сміливо купувати його в Інтернеті та не боятися, що він не виправдає очікувань.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: