Завантаження ...
banner
banner

Шість народних засобів, які допоможуть позбавитися печії

Шість народних засобів, які допоможуть позбавитися печії фото

При печії можна скористатися аптечними препаратами. Не менш ефективними є народні рецепти, які допоможуть позбутися неприємного відчуття, - пише hospodar.ua.


Тепла вода. Склянку води випити повільно, дрібними ковтками. Відразу після цього не лягати: печія мине швидко і без наслідків.

Активоване вугілля. Кілька таблеток подрібнити, запити водою чи склянкою молока. Цей засіб рекомендовано жінкам на останньому триместрі вагітності або під час годування груддю – він безпечний для немовляти.

Коров’яче молоко. Наявний у ньому кальцій гасить хімічну реакцію між соляною кислотою і лугом, швидко усуваючи дискомфорт. Молоко слід підігріти до кімнатної температури і випити дрібними ковтками.

Мигдальні горіхи. Вони містять речовини, що нейтралізують кислоту в шлунку. Якщо печія у вас виникає часто, носіть із собою пакетик із цим смаколиком. У разі нападу з’їжте п’ять горішків, старанно пережовуючи.

Картопляний сік. Очистіть три бульби середнього розміру, подрібніть на тертці або за допомогою блендера. Вичавіть сік і випийте його маленькими ковтками. Якщо для вас смак надто неприємний, подрібніть картоплю разом із невеликою морквиною чи додайте меду до готового соку.

Чай із аптечної ромашки. Заваріть у невеличкому термосі дві-три ложки сухої трави, дайте настоятися 15–20 хвилин. Пийте тричі на добу протягом 10 днів. Такий чай зніме запалення слизової оболонки шлунка і зменшить частоту нападів печії.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: