Завантаження ...
banner
banner

Як зберегти свіжі яблука до самої весни

Як зберегти свіжі яблука до самої весни фото

Ці всі варіанти - перевірені часом. Тож можете спробувати і ви.
Щоб яблука залишалися свіжими до весни, варто вибрати оптимальний спосіб їх зберігання.
Треба враховувати обсяг врожаю і ресурси, які є у вашому розпорядженні.

Пише womanlife.kyiv.ua

Детальніше - у матеріалі

Пергамент

Якщо яблук не дуже багато, загорніть кожне з них в невеликий шматочок пергаменту, а потім розкладіть по дерев’яних ящиках або пластикових контейнерах. Пергамент буде вбирати надлишки вологи і дозволить фруктам вільно «дихати», за рахунок чого можна уникнути появи гнилі і грибка.

У такому вигляді фрукти краще зберігати на заскленому балконі, в коридорі або в сараї, якщо урожай залишиться на дачі.

Бджолиний віск

Розтоплений бджолиний віск створить на поверхні яблук захисний шар, який запобіжить вплив повітря, мікробів і грибкових інфекцій. Якщо фруктів небагато, просто занурте їх в заздалегідь розтоплений віск.

Багато дрібних яблук розкладіть по 5-літровим банкам, помістіть між верхніми фруктами по невеликій свічці, запаліть їх і швидко закатайте ємності кришками. Коли кисень в банках закінчиться, свічки згаснуть, а віск рівномірно розподілиться по яблуках.

Розчин прополісу

Урожай фруктів, оброблений розчином прополісу, буде захищений від впливу грибка, шкідливих мікробів і паразитів, за рахунок чого буде зберігатися набагато довше.

Обробіть яблука розчином, ретельно просушіть їх і приберіть на зберігання в дерев’яний ящик, пластиковий контейнер або плетений кошик, присипавши зверху сухим річковим піском або тирсою.


Рослинна олія

Обернувши кожний плід в щільний папір, просочений олією, ви захистите фрукти від контакту один з одним, від всихання і впливу шкідливих бактерій.

Обгорнуті промасленим папером яблука потрібно зберігати при низькій температурі і відносно невисокій вологості (не більше 40-50%), інакше вони почнуть підгнивати. Найвдалішим рішенням буде засклений балкон, антресоль в коридорі або утеплений сарай на дачі.

Поліетилен

Урожай, розкладений по невеликих поліетиленових пакетах або мішкам, буде добре захищений від впливу будь-яких негативних факторів зовнішнього середовища.

Спочатку винесіть фрукти на пару годин в прохолодне приміщення, потім розкладіть їх по пакетах або мішках і щільно зав’яжіть їх, щоб повітря не потрапляло всередину. Наповнені пакети складіть в відповідну тару (коробки, ящики і т.д.) і приберіть їх на балкон.

Обмеження

Щоб зберегти свіжість і смак яблук якомога довше, відмовтеся від невідповідних «сусідів». Урожай не слід зберігати поруч з цибулею і часником, тому, що це додасть їм помітну гіркоту.

Також відмовтеся від спільного зберігання з картоплею. Це зіпсує смак і зменшить термін зберігання всіх запасів, тому відкладіть овочі і фрукти якнайдалі один від одного.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: