Завантаження ...
banner
banner

Як уберегтися від травм в ожеледицю: поради від ДСНС

Як уберегтися від травм в ожеледицю: поради від ДСНС фото

В Україну прийшла справжня зима із рясним снігом, жорсткими морозами та ожеледицею. У такі дні зазвичай кількість травм різко зростає. Лікарні забиті пацієнтами зі зламаними кінцівками, а травматологи не встигають приймати нових постраждалих. Водночас ризик отримати травму може бути набагато нижчим, якщо знати прості правила пересування в ожеледицю.

Ними поділилися з українцями рятувальники у Telegram-каналі ДСНС України.

Якщо ви дотримуватиметеся цих простих правил, то зможете пережити зиму без зайвих потрясінь. Стресів нам тепер вистачає і без побутових травм.

Прості правила, які можуть уберегти вас від лікарняного ліжка

  • Виходьте з дому в зручному взутті з гарною підошвою, яка забезпечує надійне зчеплення із засніженим тротуаром. У жодному разі не надягайте взуття, в якого підошва ковзає, навіть якщо воно дуже тепле і красиве.

Українцям розповіли, як уберегтися від травм в ожеледицю: кілька порад від ДСНС

  • Не намагайтеся перебігти дорогу на останніх "зелених" секундах світлофора. Так ви наражаєте на небезпеку не лише себе, але й водіїв автомобілів, які чекають на дозвільний сигнал світлофора.
Українцям розповіли, як уберегтися від травм в ожеледицю: кілька порад від ДСНС
  • Тримайтеся якнайдалі від проїжджої частини дороги. Інакше ви можете послизнутися та впасти на проїжджу частину. І не факт, що водій, якому ви влетіли під колеса, зможе швидко відреагувати.
Українцям розповіли, як уберегтися від травм в ожеледицю: кілька порад від ДСНС
  • Не наступайте на кришки люків. Це правило залишається незмінним як взимку, так і влітку. І обов'язково нагадуйте про це дітям.
  • Пересуваючись тротуаром, обов'язково вийміть руки з кишень. Так вам буде простіше утримувати рівновагу. До того ж, якщо ви падаєте, тримаючи руки в кишенях, то є ризик зламати одразу обидві руки.
Українцям розповіли, як уберегтися від травм в ожеледицю: кілька порад від ДСНС
  • Пересувайтеся тротуаром дрібними кроками. Так ймовірність падіння буде меншою.
  • Якщо ви все ж таки послизнулися і відчуваєте, що втрачаєте рівновагу, спробуйте швидко присісти і згрупуватися. Так вам вдасться або утриматися від падіння, або впасти з малої висоти та уникнути травм.

Запамʼятайте та обовʼязково перекажіть їх дітям, щоб цьогорічна зима залишила по собі лише приємні спогади.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: