Завантаження ...
banner
banner

Пʼять золотих правил догляду за кімнатними рослинами взимку

Пʼять золотих правил догляду за кімнатними рослинами взимку фото

Під час холодів важливо подбати про кімнатні рослини. Вони дуже реагують на низькі температури за вікном, - пише gazeta.ua.

Зазвичай рослини, які потребують найбільше сонячного світла, ставлять на підвіконня. Та за можливості відсуньте їх якомога далі від вікна, щоб листя не торкалося холодної поверхні скла. Саме це дозволить запобігти пошкодженню листя холодом, пише leafscapedesigns.

Окрім того, непоганим кроком буде знайти нове місце для вашої рослинки під лампою чи верхнім освітленням – через скорочення тривалості дня вона може не отримувати стільки світла, скільки звикла.

Якщо ваші рослини все ж зазнали пошкоджень від холоду, на їхніх листках можуть з'явитися чорні плями. Просто видаліть усі пошкоджені листки і не турбуйтеся надто сильно: рослина ще може відновитися після цього.

Очікуйте на зміни

Рослини, як і ведмідь, що впадає в сплячку, роблять перерву у рості взимку. Це через те, що світла їм вистачає тільки на підтримку, а для росту його замало. І не лякайтеся, якщо на вашій зеленій рослині з'явиться кілька жовтих листків – деякі види самостійно проріджують листя, щоб підготуватися до зими.

Все, що вам потрібно зробити – так це забезпечити достатню кількість світла та правильний полив.

Зробіть перерву у підгодівлі

Якщо ви полюбляєте удобрювати свої рослини, робити це взимку не варто. Добрива найбільш корисні влітку, коли рослина довго перебуває під сонячним світлом та перебуває на піку свого росту. Та взимку за короткий день рослина не встигне використати ці поживні речовини. Тож краще припиніть внесення добрив до весни.

Додаткова вологість

Для того, щоб зробити кімнати більш теплими, ви можете вмикати додаткові обігрівачі, проте будь-яке опалення висушує повітря у вашому помешканні. А прохолодне і до того ж сухе повітря може погано вплинути на ваші кімнатні рослини.

Ви можете допомогти їм, якщо перенесете у кімнати із підвищеною вологістю: як-от ванна чи кухня. Або ж ви можете інвестувати у зволожувач повітря.

Кімнатні рослини потребують особливого догляду у зимовий період.

В цей час вони переходять у період покою. Рости вони будуть повільніше і їм знадобиться зміна режиму поливання.
Кімнатні рослини зазвичай ростуть у весняні й літні місяці, а в осінні та зимові - зростання уповільнюється або припиняється взагалі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: